(PressFire.no): I en noe overraskende vending kunngjør Microsoft nå at «Age of Empires 4» er i utvikling, det gjør de på Xbox.com.

Spillet skal være i utvikling hos strategispesialistene Relic Entertainment, studioet som blant annet har stått bak «Company of Heroes»-, «Warhammer 40,00: Dawn of War»- og Homeworld»- seriene.

«Age of Empires»-serien ble i utgangspunktet utviklet av Ensamle Studios, som ble kjøpt av Microsoft i 2001, men også lagt ned allerede i 2009. «Halo Wars» ble studioets svanesang.

Det hører også med til historien at Microsoft i 2011 prøvde å lansere «Age of Empires Online» - et spill som i utgangspunktet var gratis å spille, men hvor du kunne kjøpe deg fordeler. Spillet ble aldri noen suksess og ble lagt ned i 2014.

Ifølge kreativ regissør i Microsoft Studios, Adam Isgreen er Relic Entertainment med sin ekspertise innen strategispill den perfekte partner.

- Vi kan ikke vente med å vise fram dette unike og spennende bidraget i «Age of Empires»-serien, skriver Isgreen i innlegget.

Videre takker han fansen som har vært trofaste de tjue siste årene.

Foreløpig er det glissent med informasjon om spillet, foruten en teaser trailer som kunngjør tittelen.

Spillet skal imidlertid være i utvikling til Windows 10.

Se traileren her:

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer