(PressFire.no): Det er ikke ofte spillgiganten bak «Half-Life», «Counter-Strike», «Portal», «Team Fortress 2», «Left 4 Dead» og «Dota 2» kunngjør nye spill, og vi må faktisk helt tilbake til 2013 for å notere forrige lansering («Dota 2»).

Og «Dota» er åpenbart en stor satsing for selskapet, som nå bruker «Dota 2»-turneringen The International som anledning for å kunngjøre sitt nye spill.

Det nye spillet har fått tittelen «Artifact» og blir et nytt digitalt kortspill.

 

Ikke «Dota 2», men «Dota»

Ifølge The International-verten Sean «Day9» Plott ikke være direkte knyttet til «Dota 2», men teaseren er ganske tydelig på at det er inspirert av «Dota».

I Plotts korte beskrivelse heter det at du skal bygge barracks, creeps og lanes – noe som får spillet til å høres litt ut som et tower defense-spill – riktignok i kortspillform.

Foreløpig holder Valve kortene tett til brystet, foruten at det skal være planlagt for utgivelse i 2018.

 

Går i ringen med Blizzard, Bethesda og CD Projekt Red

Digitale kortspill inspirert av spillunivers har vært svært populært de siste årene, hvor Blizzards «Hearthstone» troner øverst på tronen.

Bethesda har også relativt nylig lansert sitt eget kortspill inspirert av «Elders Scrolls», mens «Witcher 3»-kortspillet «Gwent» også blir et frittstående spill og befinner seg i en lukket betatest.

Med «Artifact» velger altså Valve nå å komme med et svar på de andre digitale kortspillene. Ingen konkrete plattformer er foreløpig kunngjort.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer