Toppspillere utnyttet hoppe-glitch for å vinne kamper i storturnering i «CS:GO»

Nå har lagene blitt enige om å slutte bruken.

18. juli 2017 12:46

(PressFire.no): En liten «skandale» har fått det til å storme rundt den pågående «CS:GO»-storturneringen PGL Krakow Major i Polen.

En bug i spillet som lar deg hoppe og kikke over en kant i spillet uten at spillermodellen din er synlig for motstanderne har blitt utnyttet av flere toppspillere.

Det er ikke akkurat vanskelige greier å bruke heller: Bare dukk, hopp og slipp dukkeknappen.

Du vil kunne se ut over kanten som om du ikke dukket - men hos motstanderne vil kun dukk-animasjonen spilles av, og modellen din ikke være synlig.

Det var Nikola «LEGIJA» Ninić, som spiller for det tyske laget BIG, som først brukte det såkalte «crouch jump»-et med stor suksess på Cache-banen under kvalifiseringen til turneringen.

Bug-en ble kritisert og diskutert mye etter dette, men Valve og PGL kom aldri med en uttalelse – så da BIG kvalifiserte seg fortsatte de bruken under selve turneringen. Der slo de FaZe etter å ha brukt hoppingen mye.

Seieren gjorde at flere ønsket svar på om dette var en lovlig utnyttelse av en feil i spillet, men de turneringsansvarlige hos PGL Krakow har gått ut og sagt at hoppingen ikke er mot reglene, og at det tillates.

Det har fått lagene til å gjøre noe selv. I et bilde på Twitter ser vi kapteinene for de forskjellige deltakerlagene inngå en pakt om å ikke benytte seg av bug-en – en såkalt «Gentleman’s Agreement».

«Crouch jump»-buggen har vært i spillet i over et halvt år, men dette er den første gangen hvor den har blitt brukt i stor grad i en større turnering.

Valve har ikke kommentert på saken, men utvikleren har tidligere tillatt bruken av bugs i spill under storturneringer – under «Dota 2»-finalene The International i 2013 ble en «feil» i spillet som gjorde det mulig å kroke spillere inn i «fontenen» (og dermed en sikker død) fra hvor som helst på kartet brukt til å vinne kamper.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3