(PressFire.no): 2017 er året det britiske bandet Radiohead markerer tjueårsjubileum siden slippet av det legendariske albumet «OK Computer».

Det skjer ikke bare med turnévirksomhet, men også med en ny og spesiell utgivelse av albumet de har døpt «OKNOTOK 1997 2017». Se den lettt forstyrrende visningen av hva som er i pakken her.

 

ZX Spectrum.
Kassett med det rare i

Utgivelsen for i tillegg ekstra oppmerksomhet for de som er hypp på en spesiell juvel i platesamlingen – en omfattende boks som inkluderer vinyl, digital nedlasting og en… kassett på 90 minutter.

Kassetten inneholder demo-innspillinger som ikke tidligere er utgitt, men avslutter med et lydspor som lett kunne vært typisk kreativt elektronisk støyteppe fra Radiohead. Det er det imidlertid ikke.

Det viser seg at lydsporet er et dataprogram til den britiske datamaskinen ZX Spectrum fra åttitallet.

En smart fan har nå klart å få programmet til å kjøre i en ZX Spectrum-emulator ved å først kjøre lydsporet gjennom et såkalt low pass-filter før det ble matet inn i emulatoren.

Programmet består av tretti linjer med kode og skriver blant annet ut tekst som lister opp alle medlemmene i bandet, i tillegg til datoen 19. desember 1996. Det er fremdeles usikkert hva datoen symboliserer.

Etter teksten kommer det en rekke farger og tegn opp på skjermen sammen med rare lyder.

Det viser seg også at det i koden ligger en beskjed som er kommentert ut og leser «congratulations… you’ve found the secret message syd lives hmmmm. We should get out more.»

Enkellte spekulerer nå i om det kan være en referanse til Pink Floyd-medlemmet Syd Barrett.

Du kan se en video av programmet under saken.

ZX Spectrum var en stor suksess på tidlig åttitallet og solgte over fem millioner maskiner i løpet av sin levetid mellom 1982 og 1992.

 

Elsker spill

Det hører også med til historien at Radiohead-medlemmene har vært åpne om sin kjærlighet til dataspill, og listet i 2010 opp til av sine favoritter:

«Braid»
«Marathon»
«Goldeneye»
«Elite»
«Cave Story»
«ICO»
«Red Dead Redemption»
«Zelda Ocarina of Time»
«Zelda Twilight Princess»
«Half-Life 1» og «Half-Life 2»

Hvis du også har lyst til å høre «OK Computer» som om den var laget på Commodore 64, så kan du høre den her.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer