Mye cash.

(PressFire.no): At vinnerne av verdensmesterskapet i «Dota 2», The International, får mye penger har vært faktum i en stund nå.

Fjorårets utgave satte rekorder da premiepotten endte på 172 millioner kroner – hvorav 74 millioner gikk til de fem spillerne på vinnerlaget Wings.

Premien er ikke satt på forhånd, men dyttes oppover etter hvert som spillerne selv kjøper et såkalt Battle Pass i spillet – en egen samling av oppgaver, småspill og kosmetiske gjenstander som kan brukes i hovedspillet.

Denne samlingen kan oppgraderes med ekte penger for å låse opp ytterligere innhold, og for hver krone som kommer inn, går 25 prosent rett i premiepotten for den kommende storturneringen.

Nå er rekorden brutt igjen, for årets turnering passerte i går kveld fjorårets totalsum. I skrivende stund er den på i overkant av 172,2 millioner kroner.

Det forbausende med dette er at det fortsatt er 32 dager til The International 2017, og Valve har fortsatt et par pakker med kosmetikk som ikke er sluppet – og som historisk sett har gitt store hopp i antallet kjøp.

Siden utviklerne av spillet, Valve, tar 75 prosent av betalingene selv, betyr det at de så langt har stukket 516,6 millioner kroner i lomma. Noe av dette vil selvfølgelig gå til selve produksjonen og arrangeringen av finalespillet – som er noe av det mest populære og gjennomproduserte innenfor e-sport.

Om donasjonene fortsetter i samme gjennomsnitt som til nå, vil det til slutt være 246 millioner kroner i premier under TI7.

Finalene vil forøvrig bli vist på storskjerm i Oslo og Trondheim.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer