Oculus-grunnlegger spytter inn penger i Vive-prosjekt

Til kamp mot eksklusive spill.

30. juni 2017 14:33

(PressFire.no): Palmer Luckey har hatt litt av en reise de siste årene.

Han fiklet med tidlige VR-briller, fikk backing av noen av de største personlighetene innenfor spillindustrien, startet Oculus og skal ha mye av æren for at VR igjen er tilbake.

solgte han sulamitten til Facebook og ble mangemillionær, før han gikk på merkelige tirader mot Hillary Clinton, ble anklaget for å ha brutt opphavsretten med Rift, ble DØMT for å ha brutt den – og var etter hvert ferdig i selskapet.

Oculus var på mange måte hans «barn», men nå har Luckey tatt et uventet standpunkt.

Han har nemlig slengt inn to tusen dollar i måneden for å holde «ReVive»-prosjektet gående.

«ReVive» er et sett drivere som lar HTC Vive-eiere spille spill som egentlig var eksklusive til Oculus Rift. Disse spillene gjorde en sjekk opp mot headsettet du brukte for å passe på at du ikke brukte «ulovlig» hardware.

«ReVive» endte opp i en katt-og-mus-kamp mot Oculus, der sistnevnte oppdaterte drivere for å stenge ut førstnevnte, som på sin side oppdaterte programvaren sin. Oculus var ikke kjempeglad for at veggene rundt deres nettbutikk ble revet ned, akkurat.

- Vi tar sikkerheten, funksjonaliteten og integriteten til systemet vårt veldig seriøst, sa Oculus den gang.

På «ReVive» sin Patreon-side takker utvikler CrossVR Palmer for donasjonene.

- Som noen av dere gjettet, er den plutselige og ekstreme økingen i donasjoner fra Palmer Luckey. Jeg vil gjerne takke han for dette, og for alt han har gjort for VR-samfunnet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3