(PressFire.no): Google Cardboard fikk i oktober en skikkelig overhaling med Daydream View, et headsett som gjorde det hele mye lettere, lekrere og mer avansert.

Men du trenger fortsatt en ny telefon for å kunne kikke rundt deg i VR, og telefon-VR er liksom ikke helt det samme som de «skikkelige» variantene Oculus Rift og HTC Vive.

Men nå skal den forskjellen bli litt mer blurry, for Google annonserte i går at de samarbeider med nettopp HTC – og pc-produsent Lenovo – om å utvikle flere nye VR-sett som ikke trenger verken pc eller mobiltelefon.

Alt av prosessorkraft vil være bygd inn i brillene.

 

Måler hvor du er

I tillegg vil det hele kunne lese av omgivelsene rundt deg for å ha posisjonstracking – altså at du kan bevege deg rundt – uten at du trenger å hive opp kameraer eller base-stasjoner, slik du må på Rift og Vive.

Slik «innenfra-og-ut»-måling har vært det ultimate målet for VR-utviklerne lenge nå, og skal i teorien gjøre at alt vil være helt trådløst, men med de samme funksjonene som de beste.

Google har jobbet med Qualcomm, som produserer Snapdragon-prosessorene, for å lage et ferdig design andre kan jobbe videre med. Det kan bety datakraft sammenlignbar med de vasseste telefoner – og sannsynligvis et hakk over.

 

Flere design

Vi tolker det som at det betyr at selve kretskortene, maskinkraften, skjermene og programvaren som får det hele til å fungere er «ferdig», men at utviklere som HTC og Lenovo kan legge til egne funksjoner og eget design.

I skissene som er lagt frem, ser Vive-settet ut til å være lik det som allerede finnes fra HTC, mens Lenovo tar lærdom av PSVR.

Google har også kjøpt spillutvikler Owlchemy Labs, som produserte «Job Simulator» – et fremtidsspill som lar deg tøyse rundt i forskjellige jobb-scenarier, slik roboter trodde menneskene jobbet før i tiden.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer