(PressFire.no): Den japanske spillgiganten Square Enix kunngjør nå at de trekker seg ut av det danske spillstudioet IO Interactives, som er mest kjent for «Hitman»-serien.

Sqare Enix skriver i en uttalelse at de skal «maksimere spillertilfredshet og markedspotensial» og «fokusere ressursene og energien på nøkkelmerkevarer og studioer», og at de dermed dropper det danske studioet.

Dette kommer når Square Enix, med 2,3 milliarder kroner i pluss, legger fram sitt beste finansår noensinne.

 

«Hitman» (2016)
Skriver av 370 millioner

De varsler derfor også at de må skrive av et verditap på 4 898 millioner yen, eller rundt 370 millioner kroner med dagens kurs.

Ifølge uttalelsen til Square Enix ser de nå etter mulige investorer, og skal være i sluttforhandlinger med kandidater.

Likevel påpekes det at det ikke finnes noen garantier, men at de utforskes da de «er i aksjeholdernes, studioet og bransjens beste interesse».

 

Tok over i 2009

Square Enix tok over IO Interactive («Hitman», «Kane & Lynch», «Mini Ninjas», «Freedom Fighters») i 2009 – det kom i samme jafs som de sikret seg Eidos Interactive, som også inkluderte Crystal Dynamics («Tomb Raider» og Eidos Montreal («Deus Ex»).

Spillgiganten har foreløpig ikke kunngjort noen andre forandringer i eierstukturen.

 

Kroken på døra?

Slik vi tolker situasjonen betyr dette i utgangspunktet at IO Interactives eksistens er på nåde av en eventuell investor, som vil kjøpe studioet og merkevarer.

Men inntil det eventuelt skjer - er det slutten på danmarks største spilleventyr, som ble grunnlagt i 1990.

IO Interactive lanserte i fjor en ny start for «Hitman»-serien i et episodebasert format, som har blitt ansett som en suksess.

En ny sesong med episoder ble bekreftet i november, men det er foreløpig usikkert om statusen til studioet vil påvirke lanseringen av denne sesongen.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer