(PressFire.no): Det er spillbloggen Kotaku som hevder å ha informasjon fra kilder som tyder på at det pågår reorganisering av Bioware i Montreal og at «Mass Effect»-serien legges på is.

Dette kommer etter at det svært etterlengtede fjerde spillet i science fiction-rollespillet fikk en tøff lansering i mars.

Spillet hadde en rekke tekniske problemer, ikke minst knyttet til ansiktsmimikk og animasjoner. I tillegg var responsen relativt lunken til historien og historiefortellingen.

Vår anmelder trillet terningkast fire og kritiserte det for både snodige designavgjørelser og begredelig ansiktsanimasjoner.

 

Reduseres til støttestudio

«Mass Effect»-serien ble opprinnelig utviklet hos Bioware Edmonton, men «Mass Effect: Andromeda» ble utviklet i Montreal-avdelingen.

Ifølge kildene til Kotaku, som skal være tett på studioet, er konsekvensene at BioWare Montreal reduseres til et støttestudio og skal hjelpe hovedkontoret på utviklingen av det nye actioneventyret som går under kodenavnet «Dylan».

I tillegg legges «Mass Effect»-serien angivelig på is.

 

- Kommer masse

Electronic Arts forteller i en uttalelse til Kotaku at teamet fokuserer på «Mass Effect Andromedas» nettsamfunn og nettilbud. I tillegg til at enkelte ansatte har byttet kontor til Motive-sttudioet, som deler kontorer med Bioware Montreal.

Motive, som ledes av Jade Raymond («Assassin’s Creed»),  jobber blant annet med «Star Wars Battlefront II».

Electronic Arts bedyrer imidlertid at Bioware kommer med mye mer i årene som kommer.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer