«Overwatch»-streamer våknet til drapstrusler etter påstand om svindel - var uskyldig

Når alt går galt med heksejakt på internett...

8. mai 2017 13:08

(PressFire.no): Ukens dramadose er levert av «Overwatch»-gjengen denne gangen.

For på Reddit poppet det i går opp en tråd fra brukeren Vitalechz (tråden er nå fjernet), som anklaget den svært populære YouTuberen og streameren ohnickel for å ikke ha levert pudding etter en konkurranse på en av videoene hans.

Et Steam-gavekort på femti dollar var premien som ikke var blitt utlevert, påstod Vitalechz. Ohnickel er kjent for sine «Overwatch»-videoer, og har nær en million følgere på YouTube.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal starte dette, for jeg har akkurat begynt å bruke Reddit for å informere om at YouTuberen ohnickel sine konkurranser er faked.

Han leverte også bevis – et skjermbilde fra Twitter som angivelig viste at han var blitt blokkert av ohnickel etter å ha lurt på hvor premien ble av.

Selvfølgelig var dette en påstand fra én side, så folket på internett tok på seg ventestøvlene og tvinnet tomler til ohnickel hadde våknet og fått forklart seg – ikke sant?

Ikke akkurat

Istedet tok publikum fram høygaflene, tente et par fakler, og sendte ut alt fra «du er en scammer» til drapstrusler i sosiale medier og til eposten hans. Over 22 000 stemte fram posten på Reddit, som nådde helt opp til førsteplass på forsiden, og ble eksponert for hundretusenvis av lesere..

Sjokket var dermed stort for ohnickel da han våknet til skandalepåstandene – som viste seg å være veldig lett å motbevise.

Han hadde nemlig sendt ut premien, og beviset for det lå både på Twitterkontoen til Vitalechz og i en epostutveksling mellom ohnickel og vinneren.

Altså den ekte Vitalechz. Redditbrukeren var falsk, opprettet av en fyr som selv prøvde å scamme folk.

Flere hadde nådd ut til denne falskneren for å hjelpe det de mente var en uheldig situasjon, og tilbød seg å kjøpe Steam-gavekortet til han. Dette takket han nei til – han ville heller ha pengene rett inn på PayPal.

Den ekte vinneren.

Folk beklager

I en fortvilt video går ohnickel gjennom det som har skjedd, hvor han forklarer at svært mange sluttet å følge YouTube-kanalen hans, og at han ikke skjønner hvorfor noen gjorde dette mot han.

Flere angrer nå på oppførselen sin, og beklager tidligere tweets.

- Jeg har ingen bortforklaringer å komme med for det jeg skrev, men jeg beklager virkelig for ordbruken mot deg, jeg kommer til å bruke dette som en lærdom, skriver en på Twitter.

- Jeg skulle tenkt meg bedre om. Unnskyld, skriver en annen.

Så får vi se om det kanskje pustes noen par ganger ekstra før folk tyr til tastaturkrigingen neste gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3