(PressFire.no): «Dota 2» har vært vinglete i en god stund. Ikke fordi spillet ser ut til å miste dampen i popularitet eller spillbarhet – snarere tvert imot.

Men fordi det har vært et kjempeproblem med at gode spillere starter nye kontoer for å kjøre over de dårligere, folk som kjøper seg kontoer, folk som kjøper seg hjelp og andre uhumskheter.

Og selvfølgelig alt for mange folk som bare er drittsekker og ødelegger for resten – mye takket være Valves lenge kritiserte rapporteringssystem for spillet.

Nå tas derimot tyren med hornene, og i natt lanserte Valve en kjempeoppdatering for å bøte på disse problemene.

 

Telefonregistrering og lengre utestenging

Til å begynne med må du nå registrere et telefonnummer på kontoen din for å kunne spille i Ranked – altså den mer konkurransepregede modusen som bygger opp MMR-rankingen din.

Du har to uker på deg, og fra 4. mai vil du ikke kunne spille ranked dersom du ikke har fått ut fingeren. Med dette kan Valve nå utestenge folk uten at de kan opprette en ny konto like lett.

I tillegg innføres det nå tidsstyrt utestenging fra Ranked dersom du havner i Low Prio. Dette kommer i tillegg til den vanlige «du må vinne X antall kamper for å komme deg ut», men nå vil du også måtte vente.

Det hele starter med noen timer for den første gangen, men om det skulle gjenta seg vil tiden du må vente strekke seg til opp mot fire dager.

 

AXE IS HAPPY!
Feeders plukkes opp automatisk

Og skulle du finne på å være en tåpe som ødelegger spillet for andre, melder Valve at de også har utviklet et bedre system for å automagisk plukke opp folk som med vilje taper spill.

Det innebærer blant annet bedre systemer for å finne ut av feeding, og strengere straffer vil vente de som gjør dette. Tidligere i uka ble også antallet rapporteringer låst til antall kamper du spiller, slik at du potensielt skal kunne rapportere langt flere spillere som er idioter.

Også de fuskenspillerne som har benyttet seg av bot-er for å kunstig blåse opp MMR-en sin, eller selge kontoer, vil nå fjernes kjappere gjennom automatiserte prosesser.

 

Solo Queue må velges i menyen.
Solo-venting og MMR-utgjevning

Endringer i måten du finner kamper med andre er også kommet. Har du en høyere MMR når du spiller alene enn med andre, vil du nå settes opp som om du har snittet på disse to.

Dette skal hindre at folk med svært høy solo-MMR kommer inn og queues som en som nesten aldri har spilt spillet.

Prikken over i-en er at Solo Queue kommer tilbake.

Altså at du kan velge å bare finne spill sammen med andre som spiller alene. Dette betyr at du ikke lenger vil havne som den ene sammen – eller mot – en gruppe på mange spillere (som potensielt kommuniserer mye bedre eller har spilt mye sammen).

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer