(PressFire.no): For et par dager siden ble det klart at Gearbox hadde gått sammen med den svært kontroversielle spillnøkkelselgeren G2A for å gi ut spesialutgaven av den kommende nylanseringen av «Bulletstorm».

Denne utgaven kommer med en 3D-printet figur fra spillet, i tillegg til de vanlige greiene

Det skapte en stor storm på internett, der Gearbox ble hudflettet for å i det hele tatt inngå samarbeidet. Spillkritikere som TotalBiscuit nektet å i det hele tatt dekke spillet.

Også i sosiale medier var kritikken knallhard mot utgiverne av spillet, hvor flere lurte på hvorfor i all verden G2A skulle fungere som en slags utgiver av spesialutgaven.

 

Kontroversiell tjeneste

G2A er blitt notorisk for å drive innenfor det mange mener er en gråsone i spillsalgmarkedet.

Som en slags Finn.no for spill, selger de «overflødiske» koder for nedlasting av spill til langt under markedspris, som regel lagt ut til salgs av enkeltpersoner. Problemet er at bakgrunnssjekken av kodene nesten aldri blir gjort, og ofte har kodene som blir solgt vært kjøpt med stjålne kredittkort eller

Flere tilfeller hvor spillutviklere har gitt bort gratiskoder gjennom registreringer, Humble Bundles eller lignende, hvor G2A-selgere har automatisert sanking av hundrevis av koder, skal også ha forekommet, uten at G2A gjorde særlig med det.

Flere utviklere som har solgt koder selv melder om at mange koder kjøpes med stjålne kort, og at kortselskapene nekter å betale ut. Det er heller ikke særlig med kundevern her, for har du kjøpt en «dårlig» kode, får du ingenting igjen – med mindre du har betalt for en egen forsikring fra G2A.

G2A er blitt sett på som så dårlig for industrien at flere e-sportligaer nekter lag som blir sponset av G2A å spille, der Riot Games har bannlyst selskapet fra alt som har med «League of Legends»-mesterskapene å gjøre.

 

Kommer med krav

Nå har Gearbox tydeligvis fått en oppvekker, og sier de kommer til å avbryte samarbeidet med G2A dersom de ikke oppfyller en rekke krav fra utgiveren.

Kravene inkluderer at G2A må gjøre forsikringstjenesten sin – altså der du betaler for å sikre at koden du har kjøpt funker – helt gratis for alle. Gearbox krever også at G2A åpner opp for at utviklere kan fjerne stjålne nøkler selv, og at selve kjøpsprosessen blir mer gjennomsiktig.

Du kan lese alle kravene, som har en forholdsvis kort tidshorisont, selv her.

Det høres kanskje litt naivt av Gearbox å tro at G2A kommer til å føye seg etter disse veldig strenge kravene, spesielt når disse går rett på forretningsmodellen til nettsiden.

Mange spekulerer nå om dette egentlig bare er en exit-strategi for å forsøke å redde ansikt etter å kanskje ikke ha skjønt hvem de inngikk et partnerskap med, eller at responsen skulle være negativ.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer