Syv norske spill får NFI-støtte

1,6 million til H.P. Lovecraft-inspirert skrekkspill med handling på Mars.

29. mars 2017 13:19

(PressFire.no): Det er totalt syv norske spill som denne gangen får støtte fra NFI – fra en pott på totalt over fem millioner kroner.

Den største andelen er det Tønsbergs stolthet Rock Pocket Games som får for sin H.P. Lovecraft-inspirerte Mars-reise i «Moons of Madness». Skrekkspillet som har førstepersons perspektiv får 1,6 millioner kroner.

Tre x million

Rett bak Rock Pocket er det tre spillprosjekter som får én million hver – både «Mosaic» fra «Among the Sleep»-skaperne Krillbite, «Skate City» fra Agens og oppfølgeren til «Earthlock» fra Snow Castle får millionstøtte.  

De to spillene «Helheim Hassle» fra Perfectly Paranormal og «Mørkredd» fra Hyper Games får 300 000 kroner hver. Førstnevnte beskrives som et gåtebasert plattformspil i to dimensjoner med surrealistisk humor, hvor sistnevnte et utforskningsspill som er skapt for samarbeid for å «komme seg gjennom en mørk og farefull verden» hvor lys og skygge spiller en nøkkelrolle.

Tar «Klang» til mobil med forløper

Sist, men ikke minst får Tinimations 70 000 kroner i tilskudd for å lage en forløper til fjorårets rytmespill «Klang». Det nye spillet har fått tittelen «KlangM» og er ment for mobiltelefoner.

NFI påpeker at fire av de syvspillene har vært i utvikling en stund og fått tilskudd før, mens tre av dem er helt nye. Det er «Helheim Hassle», «Mørkredd» og «KlangM» som er de nye spillene.

Foto toppen: «Moons of Madness» / Rock Pocket Games

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3