(PressFire.no): Det ferske Ubisoft-spillet «For Honor» har slitt med at spillere har funnet muligheter for å samle økonomi i spillet ved juks.

Fenomenet har fått navnet AFK farming – å finne metoder for å samle belønning hvor du slipper å holde i spakene, tastaturet eller musa. For eksempel ved å knytte strikk på den analoge stikka på en håndkontroller, eller ta i bruk programvare.

 

Tusenvis tatt

Tidligere skreiv Ubisoft og utviklere om hvordan de skal slåss mot denne typen juks framover.

Og nå har Ubisoft stengt ute 1500 spillere i tre dager for å ta i bruk slike metoder og ytterligere 4000 skal ha fått advarsel, det skriver Ubisoft på Reddit.

Videre advarer de om at å ta i bruk programvare for å jukse på denne måten bryter med brukervilkårene til spillet, og at det kan resultere i å bli utestengt på permanent basis.

- I alle tilfelle vil spillerne få en offisiell e-post som forklarer detaljene i sanksjonene og begrunnelsen, skriver de videre.

Sårbar økonomi

«For Honor» er spesielt sårbart for denne typen juks, på grunn av fordelene det vil gi spillerne i kampen mot andre spillere. Du kan lese mer om det i vår anmeldelse.

Juksingen skader også forretningsmodellen til Ubisoft, hvor man i spillet kan betale for fordeler.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer