(PressFire.no): Setene i rettsalen er ikke engang blitt kalde igjen etter at Facebook-eide Oculus ble dømt til å betale 500 millioner dollar i erstatning til ZeniMax før de blir ny runde.

Denne gangen er det imidlertid andre veien – John Carmack har nå levert inn rettsdokumenter hvor han krever 22,5 millioner dollar, eller rundt 190 millioner kroner med dagens kurs, han mener han har krav på.

Carmack hevder at spillgiganten ZeniMax skylder ham penger etter at de kjøpte selskapet hans, ID Software, for 150 millioner dollar i 2009.

Som del av avtalen fikk han 45,1 millioner dollar i opsjoner, som han i 2011 fikk omgjort til aksjer i ZeniMax. Det er resten av disse verdiene han nå vil ha.

I saksdokumentene heter det at «sur stemning ikke er en god nok grunn til å bryte kontrakten» - trolig med henvisning til søksmålet mot Oculus og Facebook.

Carmack befant seg i sentrum av søksmålet, hvor Zenimax anklaget Oculus for å ha brukt teknologi John Carmack tok med seg til sin nye arbeidsplass da han sluttet i Zenimax til fordel for Oculus i 2013.

Retten ga Zenimax medhold og Oculus ble dømt til å betale 2,4 milliarder kroner i erstatning, samtidig måtte Oculus-sjefene Palmer Luckey og Brendan Iribe henholdsvis ut med 411 millioner kroner og 1,2 milliarder kroner fra egen lomme.

ZeniMax har sendt en lengre uttalelse til Uploadvr.com, hvor de mener at kravet til Carmack er uten hold.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer