LG produserer VR-briller sammen med Valve

Skal bruke samme trackingsystem som HTC Vive.

28. februar 2017 15:35

(PressFire.no):  LG jobber med et nytt VR-headset, skal vi tro Valve – som har røpet dette til nettsiden roadtovr.com.

Dette er ikke i utgangspunktet superspennende nytt, all den til LG allerede har vist frem sitt mobilbaserte «360 VR»-system, som ikke ble så fryktelig godt mottatt.

Men nå er det altså et pc-basert headset som er på arbeidsbenken, og LG samarbeider tett med Valve. Faktisk skal dingsbomsen benytte seg av samme trackingsystem som HTC Vive; SteamVR Tracking.

SteamVR Tracking benytter seg av basestasjoner (små bokser) som sender ut laserlys, som igjen fanges opp av sensorer som monteres på for eksempel VR-briller eller kontrollere. Valve har også produsert sensorplater som kan festes på nesten alt.

Det hele er svært presist, og gir millimeterpresisjon og et svært stort område som kan trackes.

Ikke nok med det, men LGs headset vil bruke OpenVR-standarden, som også er utviklet av Valve. Både tracking og OpenVR er lisensfritt.

VR-brillene fra LG skal ifølge Valve være «designet for å gi en høyoppløselig, next generation VR-opplevelse».

Vi vet ikke særlig mye mer enn som så, men mer info, som prising, lanseringsdato og hvor VR-brillene blir tilgjengelig skal komme om ikke lenge.

Toppbildet i saken er av de tidligere brillene, VR 360, ikke de nye ikke-annonserte brillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3