Nå tar Twitch opp konkurransen mot Steam

Skal selge spill.

27. februar 2017 16:39

(PressFire.no): Den Amazon-eide videostrømmegiganten Twitch kunngjør nå at de skal begynne å selge spill, og at det vil skje med hjelp av streamerne, det rapporterer Engadget.

Videostrømmer av spill vil få muligheten til å selge det aktuelle spillet i strømmen direkte – hvor det dukker opp en kjøpeknapp under videovinduet.

De avslører også at streamere som har status «partner» vil få fem prosent av salgssummen. 70 prosent går til utgiveren av spillet og resten blir i lommen til Twitch.

Selve spillet kan bli lastet ned direkte i en Amazon-app, men også via utgivernes egne tjenster – typisk Ubisofts uPlay-plattform eller lignende.

Twitch skal også friste med egne såkalte Twitch Crates – lojalitetsbelønninger som innholder emoji og andre elementer for Twich-plattformen.

Ifølge Twitch står flere spillselskaper klar for å legge ut spillene sine på Twitch – inkludert Ubisoft, Telltale Games, Digital Extremes, Hi-Rez Studios, tinyBuild og Paradox Interactive.

Dette kommer etter at Twitch i forrige uke også kunnegjorde tjenesten Drops – et system som gjør det mulig å dele ut elementer fra spill via Twitch-tjenesten.

Salg på Twitch vil lanseres i løpet av våren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3