«Paladins»-spillere i harnisk

Mener utvikleren har ødelagt spillet.

28. februar 2017 13:09
18 000 Essence for å få ét Legendary kort

(PressFire.no): Den siste oppdateringen til Hi-Rez Studios sitt førstepersonsskyter, «Paladins», har fått spillerne til å reagere med sinne.

Endringen spillerne ikke er så altfor fornøyd med, er introduksjonen til en ny type valuta i spillet utvikleren kaller Essence

Før Essence, fulgte «Paladins» en relativt normal modell som mange gratisspill, eller såkalte free-to-play-spill, tar i bruk.

De tre forskjellige valutaene

Én type valuta (Gold) som du kan tjene opp ved å spille spillet, og en annen (Crystals) du kan kjøpe med ekte penger. Spillerne kan bruke valutaen til å kjøpe nye helter, kosmetiske produkter eller crafte kort som gir spilleren en stor fordel i selve spillet.

Du kan også kjøpe Radiant Chests, der du har en liten sjanse for å få disse kortene.

Spillerne var relativt fornøyd med dette valutasystemet, siden mengden med Gold du fikk var brukbar. Med litt spilling, kunne du opparbeide deg nok til kjøpe forskjellige ting og tang.

Nå mener spillerne at graden av såkalt pay-2-win, altså at du kan kjøpe deg fordeler i spillet, er blitt mye større etter oppdateringen. De mener at du nesten bruke penger på spillet for å kunne holde deg på nivå med de beste, i motsetning til før oppdateringen. 

- Det nye systemet har tilsynelatende gjort alle spillerne rasende, skriver en bruker på Reddit og fortsetter: 

- Hi-Rez må se å gjøre noe med dette problemet hvis de vil beholde spillerne sine, så hvis Hi-Rez vil ha oss her bør de fikse på tallene sine snarest mulig, skriver en bruker på Reddit.

Forsiden på «Paladins» subredditen
Forsiden på «Paladins» subredditen

Altfor lite Essence

Spillerne mener at introduksjonen av Essence ikke er problemet i seg selv, men heller mengden med Essence spilleren kan opparbeide seg uten å betale.

De mener de mottar altfor lite Essence når du får et såkalt Duplicate Card, mens det koster altfor mye Essence å lage et kort du ikke har fra før av.

Hele subredditen til «Paladins» har blåst opp med klager over hvordan Hi-Rez Studios har gjort om spillet til et såkalt pay-2-win spill - et spill hvor du kan kjøpe deg til seier.

Oppdateringen har ført til at «Overwatch» spillere velkommer «Paladins» spillere til spillet sitt med åpne armer.

Dette er ironisk nok, i og med at «Paladins» ble beskyldt for å ha kopiert hele konseptet til «Overwatch», heldigvis svarte Hi-Rez på beskyldningen i form av et langt Reddit innlegg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3