Nå skal «Eve Online» hjelpe med oppdagelser av universet

23. februar 2017 14:24

(PressFire.no): Det islandske spillselskapet CCP Games skal nå hjelpe vitenskapen med oppdagelser i det ytre verdensrom.

Ekte data i spillet

Spillerne vil på den måten hjelpe med å analysere dataene sammen, og når nok spillere har nok konsensus vil informasjonen bli sendt til universitetet i Genève for analyse i søket etter exoplaneter.

Dette kommer etter at spillselskapet i fjor lanserte en egen del av spillet som er viet til å bidra til vitenskapen. Delen har de døpt Project Discovery og spillerne kunne i fjor hjelpe med i forskningen av DNA og proteiner.

- Det gledet oss å se suksessen med vårt første forsøk på å involvere brukerne i vitenskapen, der «Eve Online»-spillerne har gjort store bidrag til databasen for Human Protein Atlas, forteller Andie Nordgren hos CCP Games i kunngjøringen og avslører at mye klaffet da de så etter det neste prosjektet.

Anerkjent fysiker

Det er heller ikke hvem som helst CCP Games skal samarbeide med – det er den anerkjente fysikeren og professoren Michael Mayor fra universitetet i Genève som holder i samarbeidet. Mayor og Didier Queloz var de første til å kunne bekrefte oppdagelsen av en eksoplanet (altså en planet utenfor vårt eget solsystem) i 1995.

Dataspill som bruk til forskning

Dette er imidlertid ikke første gang dataspill og dataspillteknologi har hjulpet vitenskapen – Folding Home fra Universitetet i Stanford tok i bruk datamaskiner og konsoller i forskningen på proteiner.

For eksempel kunne du kjøre programmet på PlayStation 3-maskiner.

Et lignende prosjekt, «Fold It», løste i 2011 en femten år gammel AIDS-gåte.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3