Trebarnsfar døde under 24-timers maratonsending på Twitch

Skulle samle inn penger til veldedig formål.

23. februar 2017 12:33
Faksimile fra sendingen.

(PressFire.no): En av de mest entusiastiske «World of Tanks»-streamerne døde under en maratonsending tidligere denne uka. Det kommer frem via Kotaku.

Brian «Poshybrid» Vigneault, 35, hadde satt opp en stream på Twitch for å samle inn penger til et veldedig formål.

Han hadde som mål å samle inn rundt 16 000 kroner til «Make-a-Wish»-foreningen, som spesialiserer seg på å oppfylle svært syke barns største ønsker, på 24 timer med kontinuerlig streaming.

Vigneault var kanskje ikke kjent for den sunneste livsstilen, og brukte ofte å streame i titalls timer av gangen, mange dager i uken, men dedikasjonen hans var grunnen til at han hadde tusenvis av følgere på Twitch.

Denne veldedighets-streamen var kulminasjonen av en slik uke – men da han gikk ut for å ta seg en sigarett 22 timer inn i akkurat denne stream-økten og ikke kom tilbake, tolket de fleste det dithen at han bare hadde gått og lagt seg.

Populariteten hans var såpass stor at det fortsatt satt folk og fulgte med på streamen hans åtte timer etter han først forsvant fra bildet, for å være på plass til han skulle fortsette.

Men det var først da en av moderatorene på Discord-kanalen hans prøvde å få kontakt med han dagen etter, at den tragiske hendelsen ble kjent. Da var det nemlig ikke Vigneault som svarte, men en etterforsker fra det lokale politiet.

Moderatoren ble bedt om å ringe politiet, som kunne bekrefte det som hadde skjedd. Dødsårsaken er fortsatt ikke klar, men politiet sier det foreløpig ikke er noen grunn til å tro at det har vært noe straffbart som har inntruffet.

I sosiale medier uttrykker «World of Tanks»-miljøet, og spesielt «WoT»-laget hans FAME, nå stor sorg for bortgangen.

- Vi greier ikke å finne ord til å beskrive hvor trist dette er for alle oss. Spillet vil ikke bli det samme uten denne legenden, skriver FAME på Facebook.

Vigneault etterlater seg tre barn.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3