Jim Sterling-søksmålet over

Ba om 83 millioner kroner i oppreisning - nå trekkes hele greia.

22. februar 2017 17:16
Et av klassespillene.

(PressFire.no): Sagaen om spillkritikeren James «Jim Sterling» Stanton, som ble saksøkt av Digital Homicides James Romine, er over.

Det kommer frem i et innlegg postet av Jim Sterling på hans hjemmeside, hvor han lover å gå gjennom selve detaljene i søksmålet etter hvert, men at han nå er lettet og glad for at det hele er over.

Sterling ble saksøkt etter at han postet flere videoer hvor han gjorde narr av de ekstremt dårlige spillene Digital Homicide hadde pumpet ut på Steam. Så dårlige var spillene, både innholdsmessig og teknisk, at en skulle tro det var snakk om et svindelforsøk.

Klassikere som «1 Ball 2 Win», «E.T. The Extra Large Testicle», «Winged Knight Penetration», «Not In MY Crapper» og «The Crazy Adventures of Poo Flung Doo» ramlet ut fra utviklernes datamaskiner, til stor latter fra Sterlings følgere.

Men pipa fikk en annen låt da Romine saksøkte. Han mente videoene var ødeleggende for businessen hans, og ba om hele ti millioner dollar i oppreisning.

Søksmålet var av den «dette kommer aldri til å gå gjennom»-typen, men like fullt tok det både tid og penger å forsvare seg for Sterling.

- Det var et sluk, både materielt og emosjonelt, skriver Sterling på nettsiden sin. Han mener søksmålet «har vært forkastelig, og alltid vil være forkastelig».

- Jeg vil gjøre det klart at jeg ikke synes dette søksmålet har vært morsomt i det hele tatt.

Det var etter en prat mellom Romine og advokaten til Sterling at det hele ble avsluttet. Saken er nå forkastet, med rettskraftig virkning – dermed kan den heller ikke tas opp igjen.

Dette er forøvrig ikke det eneste søksmålet Digital Homicide og Romine ble «kjent» for. Selskapet ble kastet ut av Steam etter at de gikk etter 100 brukere som hadde lagt igjen negative anmeldelser på diverse spill.

Der ble også saken avsluttet, fordi Romine ikke hadde penger til å betale for advokaten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3