Square Enix starter nytt studio med «Tales»-skaperen

Skal lage nytt rollespill. Med drager.

21. februar 2017 15:42

Skaperne bak «Final Fantasy» serien, «Dragon Quest» og «Kingdom Hearts» annonserte nylig et nytt prosjekt – et helt nytt rollespill.

Prosjektet går under navnet «Project Prelude Rune».

Det er ikke Square Enix selv som kommer til å utvikle spillet, men et helt nytt studio de har startet opp: Studio Istolia.

Istolia stammer fra greske ordet for historie og at dette står sentralt i verdiene til studioet, forteller Square Enix i en uttalelse.

Studio Istolia vil ha skaperen bak den suksessrike japanske «Tales»-serien bak spakene, nemlig Hideo Baba – som skilter med 18 års erfaring innen spillutvikling.

- Hideo Baba jobber også som produsenten av spillet. Målet vi ønsker å oppnå med dette prosjektet er å lage et rollespill med «en ny fantasi», der miljøet og menneskene står sentralt, skriver Square Enix på vanlig forvirrende vis.

- Studioet ønsker å skape uforglemmelige historier og opplevelser som vil inspirere spillerne, ikke kun i spillet, men i deres virkelige liv også.

Her kan du besøke Studio Istolia sin hjemmeside, der de blant annet leter etter programmerere og designere. Flere fine konseptbilder kan du se der, også.

Det er lite informasjon ute om de dypere detaljene rundt spillet. Vi får bare sitte å vente på når Square Enix velger å publisere informasjonen om blant annnet platform eller en utgivelsesdato. Den som venter, venter ei forgjeves, og alt det der.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3