(PressFire.no): Juksing i «Counter-Strike» er noe herk. Alt mulig slags tøyseri, som wallhacking (se gjennom veggene) og spinbotting (dra av umulig presise skudd med null reaksjonstid), er utrolig frustrerende å spille mot.

Men hvorfor gjør ikke Valve mer for å stoppe dette? Å oppdage juksing burde kanskje være en enkel greie for spillet selv, så hvorfor ikke hardkode inn en sperre?

Det var spørsmålet Reddit-bruker BoneAPetite (knis) stilte i går, og Valves antijuks-gjeng – de som styrer Valve Anti Cheat-systemet – svarte godt for seg. De avslørte også planene fremover.

- Her er en dårlig nyhet: Å hardkode inn oppdagelse av spinbotting leder bare til et kappløp med de som utvikler jukseprogrammene, skriver de i Reddit-tråden.

De skriver videre at de kan stoppe det, men at juksemakerne til syvende og sist vil komme seg rundt det. Slik blir det bare fram og tilbake – de fikser, jukserne fikser tilbake, de fikser, jukserne kommer seg forbi.

Istedet jobber Valve med å la datamaskiner lære seg å se juksing selv, og å bli flinkere til det.

 

Skynet neste

Gjennom maskinlæring kan programmene trene seg selv i å oppfatte forskjellene mellom juksing og svært flinke spillere. For hvert eneste game de ser, vil de bli flinkere.

Men prosessen er vanskelig, sier Valve. Suppen med å katalogisere, trene opp systemet og klassifisere spillere krever voldsomt med datakraft, noe som betyr at det helst ikke bør gjøres på serveren du spiller på. Altså vil det være en separat maskinpark som overvåker spillet.

Denne skal følge med på alle kampene, og ser disse fra alle perspektivene til alle spillerne – samtidig.

- Det spilles over en million «CS:GO»-kamper hver eneste dag, så for å unngå at vi havner bakpå så må vi ha et system som kan gå gjennom alle demoer fra alle kampene og alle spillerne. Det betyr at vi må ha et datasenter som kan huse tusenvis av CPU-kjerner.

 

Allerede i gang

Dette høres bra ut, men den store nyheten her er at Valve allerede har startet med dette.

En tidlig versjon av dette selvlærte datasystemet er allerede inne i spillet og prøver å fange juksepakket, og lærer seg mer og mer.

Resultatet så langt har vært bra. Systemet skal allerede ha startet arbeidet med å melde inn kamper til «Overwatch»-modusen – der andre spillere kan kikke over og felle en dom. Valve er fornøyde så langt.

- Vi skal fortsette på dette arbeidet og ekspandere systemet over tid.

Så husk det folkens... Valve ser deg. Alltid.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer