Ubisoft kjøper Activision-studioet Freestyle Games

19. januar 2017 10:26

(PressFire.no): Den franske spillgiganten Ubisoft har nå sikret seg skaperne av «DJ Hero» og «Guitar Hero Live», Freestyle Games, ifølge et innlegg på Ubisoft sin blogg.

Freestyle Games, som tidligere var en del av Activision, vil få Richard Blenkinsop som administrerende direktør.


Richard Blenkinsop.

I gode hender

FreeStyleGames vil heretter bli kalt Ubisoft Leamington og vil jobbe i tett samarbeid med Ubisoft Reflections, der Richard Blenkinsop nylig tok over en lederstilling, og andre internasjonale studioer.

Samarbeidet mellom de to studioene, Reflections og Leamington vil ifølge Ubisoft fokusere på kvalitet og kompetanse, i tillegg til å forbedre studioets rykte og sitt bidrag til spillbransjen.

Den sannsynlige grunnen 

Skjermdump av «Guitar Hero Live».
Skjermdump av «Guitar Hero Live».

Etter fjorårets mislykkede lansering av «Guitar Hero Live», var Freestyle Games nødt til å nedbemanne, ifølge en uttalelse av eieren selv, Activision.

Activision bekreftet at det var en nedbemanning, men aldri antallet som ble et offer for det. Ifølge Eurogamer, var det snakk om rundt 50 av 100 ansatte, altså halvparten som ble nedbemannet.

Activision kom også med en uttalse i fjor der de snakket om å restrukturere Freestyle Games og deres fremtidige muligheter, etter lanseringen av «Guitar Hero Live».

Det hører også med til historien at Freestyle Games også har vært med å utvikle «Call of Duty: Infinite Warfare».

Ubisoft Reflections er mest kjent for «Driver»-serien, men har de siste årene også hjulpet til med utviklingen «Tom Clancy’s The Division», «Grow Home» og «Watch Dogs»-serien. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3