Valve-sjefen bekrefter sjansen for nytt spill satt i «Half-Life»-universet

Svarte også på spørsmål om Steam, Source og VR i natt.

18. januar 2017 12:04

(PressFire.no): På Reddit ble en ny undergruppe, eller sub-reddit om du vil, opprettet for noen dager siden, med ett formål: Forherlige Valve-sjef Gabe Newell.

Å underkaste seg Frelseren og Herren Newell har lenge vært en småmorsom meme på nettet, men en skulle kanskje tro at Faderen selv har gått litt lei.

Derfor var overraskelsen stor da Newell sa ja til å stille opp på en spørrerunde, en såkalt AMA (Ask Me Anything), midnatt i dag (i går?), norsk tid.

Der var det mye innsats lagt inn for å komme seg unna «Half-Life 3»-spørsmål («ikke nevn nummeret 3!»), men også mer legitime spørsmål rundt hva selskapet gjør for å forbedre tjenestene sine.

«Portal 2» er Valves beste spill,
mener Newell

Skal forbedre support

Kundesupporten på Steam har vært et hett tema lenge, der det på mange måter nesten har virket som om en skikkelig supportavdeling ikke har eksistert. Det tilbakeviser Newell.

- Siden forrige AMA så har vi innført tilbakebetalinger på Steam, vi har ansatt fem ganger så mange kundebehandlere, og vi har innført et bedre køsystem for tilbakemeldinger.

- Vi mener ikke at vi er ferdige med det, dog. Vi må fortsatt forbedre responstiden, og vi jobber med å forbedre kvaliteten på svarene våre. Vi skal også ansette flere kundebehandlere i flere regioner rundt om i verden, slik at vi kan tilby bedre hjelp på andre språk.

Han understreker dette i et svar på om han ville endre noe med Steam dersom han kunne reise tilbake i tid.

Angrer på Xen.
Angrer på Xen.

Ikke storfan av «Half-Life»

Når det gjelder Valves arbeid på nye spill, svarer Newell at Valve jobber med nye enkeltspillerspill, ikke bare videreføring av de eksisterende flerspillerspillene sine, og han mener «Portal 2» er det beste spillet Valve har lagd.

Store ord, all den tid «Half-Life» eksisterer, men selv synes han det er vanskelig å se tilbake på de gamle «Half-Life»-spillene, som han kaller en rekke med ting han angrer på.

- Når du er involvert i et spill, så blir alt en haug med kompromisser. Alt som er i et spill er det som er igjen etter ofringen av alt som ikke er med i spillet. Jeg bare føler at det er mer personlig i «Half-Life» av mange årsaker.

- Og Xen.

Han utdyper det med at de andre spillene til Valve er lettere for han å spille fordi han selv ikke var så dypt involvert i hvordan de ble produsert. Han anser ikke bare «Portal 2» for å være det beste enkeltspillerspillet de har lagt, men spiller også «Dota 2» aktivt.

Nytt spill i «Half-Life»-universet

«Dota 2» er forøvrig det eneste utgitte spillet som nå kjører på Valves nye spillmotor, Source 2. Etter hvert håper Newell at de også får flyttet de andre spillene sine over på motoren («CS:GO» har lenge vært ryktet som det neste).

De har også noen ikke-annonserte prosjekter som bruker Source 2, og målet er at motoren til slutt skal gjøres tilgjengelig for alle og enhver, helt gratis.

Mer interessant er det derimot at han også bekrefter at Valve jobber med et helt nytt spill eller spillserie som foregår i «Half-Life»- og «Portal»-universet.

Dette spillet kan også ende opp med å bli et VR-spill, ettersom Newell også bekrefter at de jobber med flere fullblods VR-spill – ikke en samlepakke med demoer slik «The Lab» var.

- Vi mener VR er ganske viktig som et verktøy for interessante spill, skriver Newell i spørrerunden.

Han bekrefter også nok en gang at de to filmene om «Half-Life» og «Portal» fortsatt kommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3