(PressFire.no): Finalistene for Independent Game Festival (IGF) har blitt avslørt under deres 19. årlige prisutdeling, som tar for seg de mest innflytelsesrike og innovative spillene innenfor indie-spillutvikling.

Etter en tøff kvalifiseringsrunde med over 340 dommere, ble mer enn 650 forslag sendt inn til en gruppe eksperter fra hele spillbransjen for en siste evaluering. Ytterligere diskutering, spilling og evaluering har gjort at juryen er kommet frem til finalistene.

Plattformspillet «GoNNER» er en av finalistene som er blitt nominert til Årets Lyd.

- Det er jo stas å være nominert, særlig nå som vi ble nominert for lyd. Så som et team med to av tre nordmenn er vi beæret. Særlig i år når vi står ved siden av giganter som «Inside», «Everything» og «Hyper Light Drifter», sier Martin Kvale til PressFire, som står bak lydeffektene i spillet.

Se alle finalistene her.

 


Et skandinavisk team

- I forhold til spillet så er det tre som jobbet på det, og alle hadde en kritisk del med å forme lydbildet; jeg med å lage rålydene og lydeffekter, Joar Renolen som laget all musikken, også kjent under artistnavnet «Foreground Set», også Ditto som implementerte og laget mye av lydsystemene.

Sammen danner den skandinaviske trioen «Art in Heart».

Vår anmelder mente at «GoNNER» er et prakteksempel på et 2D rougelike plattformskytespill av dagens kaliber, der man følger karakteren Ikk på en reise som går ut på å få muntret opp sin eneste venn i verden (som forresten også er en gigantisk strandet hval), Sally.

Ved design, kan spilleren få følelsen av å dø mye, men samtidig føles ikke spillet urettferdig ut.

Les hele anmeldelsen av «GoNNER» her

 

Premieutdeling i San Fransisco 

Vinnerne av årets IGF Awards vil bli annonsert onsdag 1. mars på Moscone konvensjonssenter i San Fransisco. Vinnerne vil også motta over 50 000 dollar av premier i ulike kategorier, inkludert Seumas McNally Grand Prize som alene består av 30 000 dollar.

Både IGF Awards og Game Developers Choice Awards vil bli tilgjengelige for en livestream på GDC sin offisielle Twitch kanal.

Se den offisielle traileren under:

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer