«League of Legends» inngår eksklusiv strømmeavtale med MLB og Disney

Usikkert rundt Twitch.

19. desember 2016 11:56

 (PressFire.no): I forrige måned begynte det å gå rykter om at utvikleren av «League of Legends» var i ferd med å inngå en avtale med BAMtech om strømmerettigheter.

På fredag ble avtalen offentliggjort og det viser seg at Bamtech punger ut minst 300 millioner dollar, eller rundt 2,5 milliarder kroner, for strømmerettighetene av «League of Legends»-konkurranser fram til 2023. 

I henhold til avtalen kan det utløses mer penger, om Bamtech overleverer.

Fra baseball til «League of Legends»

Bamtech, som står bak strømmeteknologi utviklet for å sende sportsgrener som baseball, vil ikke bare få rettighetene til «League of Legends»-sendinger, men også å kapitalisere på dem gjennom reklame- og sponsor-avtaler.

Disney kjøpte i august 33 prosent av MLB Advanced Media – selskapet som eier Bamtech. Disney eier også sportskanalen ESPN.

ESPN skriver at det vli lansert en egenutviklet «League of Legends»-app til både pc og mobiltelefoner i løpet av 2017.

- Bærekraftig økonomi er kritisk

Ifølge Riot Games-sjefene Jarred «Bradmore» Kennedy og Whalen «Magus» Rozelle er dette er et stort steg for sporten:

- Som vi har sagt før, er ekte bærekraftig økonomi kritisk for å sikre at en sport varer, og dette representerer et stort steg mot det målet, heter det i et innlegg.

Ifølge innlegget vil Bamtech hjelpe Riot med å låse opp «langvarig og meningsfylt verdi for vår digitale sport mens den modnes».

Det er foreløpig litt tåkete rundt hva den nye avtalen betyr for dagens sendinger på Twitch, men til Wall Street Journal vil Bamtech også håndtere distribusjon på både Youtube og Twitch.

Whalen «Magus» Rozelle skriver også på Reddit at «dagens opplevelse vil fortsette å være gratis».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3