«Watch Dogs 2» selger langt dårligere enn det første spillet

Ubisoft: - Vi håper det selger bedre over tid.

23. november 2016 11:50

(PressFire.no): Det nylig ble oppfølgeren til «Watch Dogs» (2014) lansert, til stort sett langt mer positive anmeldelser enn det første spillet.

Vår anmelder trillet terningkast fem og mente at det er en av de beste åpne byene i et spill noensinne.

Men salgstall viser nå at det nye spillet ikke er i nærheten av å selge så godt som det første spillet.

«Watch Dogs» så ikke sånn ut i praksis.

80 000 vs 380 000

I Storbritannia solgte det kun 80 000 i løpet av de første dagene i salg, noe som er en enorm nedgang sammenlignet med de 380 000 solgte for det første spillet (her i norge offentliggjøres ikke konkrete salgstall).

Dette på tross av at anmeldere stort sett er enige om at det er et langt bedre spill, og ligner mye mer på hva det første spillet «lovde».

«Watch Dogs 2».
«Watch Dogs 2».

Mer over tid

Men det nye spillet har fått langt bedre mottagelse, noe som Ubisoft nå håper vil bety salg over tid.

- Vi er utrolig fornøyde med kritikerne og spillerne positive mottagelse av «Watch Dogs 2», noe som burde hjelpe med å gjøre spillet til en suksess over tid, forteller en Ubisoft-representant til Eurogamer.

- Det er sant at salget den første dagen og første uka for en rekke store spill, inkludert «Watch Dogs 2» og andre andre titler fra våre konkurrenter, selger mindre sammenlignet med versjoner fra tidligere år.

- Men vi forventer at de neste ukene til å overgå tradisjonelle salgsmønster. Det er en trend innen spill, spesielt spill av høy kvalitet, at de har lengre «hale» når positive anmeldelser og jungeltelegrafen sprer seg.

Ubisoft mener videre at spillet er ansett for å være et stort tillegg i åpen-verden-spill og at de er overbevist om at millioner av spillere kommer til å elske det.

Tidlige tall tyder også på at både «Call of Duty: Infinite Warfare» og «Dishonored 2» selger dårligere enn sine forløpere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3