Spillet med postapokalypse på Svalbard får to millioner kroner i støtte

Åtte nye norske spill får penger..

27. oktober 2016 14:47

(PressFire.no): Når NFI i denne runden gir ut statsstøtte til nye spillutviklingsprosjekter er det åtte prosjekter som får penger – fire kjente og fire helt nye.

Den aller største andelen er det «Drømmefall kapitler»-studioet Red Thread som får. De får to millioner kroner for å utvikle det de kaller for et polar punk-rollespill, som har handling på et postapokalyptisk Svalbard.

Matterollespill

Mattelærespillet «Dragonbox» får den nest største summen på 1,5 millioner kroner, som går til det femte spillet i serien kalt «Dragonbox: Multiverse». Det nye spillet beskrives som et kortbasert rollespill hvor spilleren bruker gangetabellen for å utforske, løse gåter og bekjempe monstre.

Hyper Games får én million kroner for å utvikle et nytt «Albert Åberg»-spill de har døpt «Butikk, Albert Åberg». I spillet skal barn mellom 3 og 9 år drive butikk med Albert Åberg.

«Near Earth Orbit».

Romsim

Det deles også ut 500 000 til Dwarf Cavern, som lager rom-simuleringsspillet «Near Earth Orbit».

- Du kontrollerer en av astronautene på den internasjonale romstasjonen ISS, og utfører forskjellige oppdrag i verdensrommets ugjestmilde omgivelser. Etter en ulykke inntreffer blir ditt primære oppdrag å finne en trygg vei tilbake til Jorden - i live.

Odin i VR

Spillet «Eye of Odin» fra Emberlight får også 440 000 kroner og er et actionspill som utvikles for virtuell virkelighet.

- Ta rollen som Odin og forsvar ditt domene fra hel sine ondre Horder, heter det i beskrivelsen.

Sist, men ikke minst får «Teslagrad»-utvikleren Rain Games i Bergen 400 000 kroner for utviklingen av «World to the west» - et spill som foregår i samme univers som «Teslagrad».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3