Valve svarer Lotteritilsynet etter ordre om Steam-stopp

Ber myndighetene hoste opp beviser på at de bryter noen lover.

19. oktober 2016 13:55

(PressFire.no): For en tid tilbake gikk Washington State Gambling Commitee, eller bare Lotteritilsynet i Washington om du vil, ganske hardt ut mot Valve, og beskyldte de for å tilrettelegge for gamblingnettsider som benyttet seg av kosmetiske gjenstander i spill som «CS:GO» som en variant av casinochips.

Det virket som om de sto klare til å smelle en tiltale i bordet mot selskapet dersom de ikke øyeblikkelig stanset dette, og stoppet all tilgang gamblingsidene hadde til Steam.

Dette er ikke noe som har poppet opp i kjølvannet av de mange kontroversene innenfor gambling- og bettingsider, YouTubere og spillgjenstander de siste månedene.

Dialogen mellom Lotteritilsynet og Valve har pågått i åtte måneder nå, og kommisjonen krevde et svar fra Valve innen forrige fredag.

Les hele brevet ved å trykke her.

- Skuffet

Nå har Valve, som ikke greide å overholde fristen som var satt, svart på «beskyldningene». I et strengt brev ber de myndighetene peke ut lovene de mener er brutt, og sier i klare ordlag at de ikke står for noe av gamblingen som er blitt gjort.

- Vi er overrasket og skuffet over at tilsynet har valgt å beskylde oss offentlig for å bryte loven og å true våre ansatte med tiltaler.

- Det er ingen faktuelle eller lovmessig grunnlag til disse beskyldningene.

Tvert imot så påpeker de at de har gjort mye for å stenge ned nettsider som bedriver dette – noe de startet med for noen måneder siden – og at de ikke har noen planer om å stenge ned Steam-delene som tillot at dette skjedde.

Med dette mener de muligheten til å kjøpe og bytte kosmetiske gjenstander gjennom Steam, og deres OpenID-system som lar folk logge seg inn på nettsider med Steam-kontoen sin.

- Spillgjenstander, bytting på Steam og OpenID har store fordeler for både Steam-kunder og spillmakere. Vi tror ikke det er tilsynets intensjon, og heller ikke innenfor autoriteten til tilsynet, å stenge lovlige kommersielle- og kommunikasjonstjenester som ikke har noe med gambling å gjøre.

Vil fortsette dialogen

Valve legger seg på ingen måte flat med dette, og ber tilsynet om å hoste opp bevis på at noe fusk har skjedd.

- Om det er en forskrift eller lovgivning som dere mener Valve bryter, vennligst pek ut dette.

Videre sier Valve at de gjerne jobber videre med tilsynet for å prøve å finne flere Steam-kontoer som bryter med retningslinjene eller eventuelle lover.

- Vi ønsker videre samtaler med tilsynet velkommen, dersom de ønsker å forklare de legale beskyldningene mot Valve.

Lotteritilsynets kommisjon skal nå evaluere svaret fra Valve.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3