Itos hvite løgn gikk så alt for langt

Endte opp som nasjonalhelt i Japan etter slåssespilltriumf, men...

30. september 2016 16:27
Masahiro Ito, fra Ota ved Tokyo.

(PressFire.no): Det er ikke så lett å skulle komme seg ut av et selvgravd hull. Spesielt når hullet er gravd så dypt at du står i fare for å miste både ære og jobb.

Det fikk japanske Masahiro Ito erfare da han fortalte den – til å begynne med – hvite løgnen om at han skulle være med på en «Guilty Gear»-turnering i Frankrike, kalt Autumn Stunfest.

Ito, som riktignok spiller aktivt, fikk klapp på skulderen og lykke til fra venner og bekjente, som fulgte ferden hans til Tyskland og Frankrike via sosiale medier.

Bilder av togturer og nydelig fransk quisine ble tomlet opp, og det hele toppet seg da Ito kom hjem med seieren i lomma.

Han skrøt hemningsløst av bragden til kolleger og bekjente, og da var ballen satt i bevegelse: En japaner hadde vunnet en stor internasjonal slåssespillturnering.

Dette går ikke upåaktet hen i det spillglade landet, og ryktet spredte seg raskt om den statlig ansatte mesteren. Kanskje spesielt lett å forstå når han var ydmykheten selv og visstnok takket nei til pengepremien på drøye 30 000 amerikanske dollar for å fokusere på å bli fast ansatt hos Rådhuset i Ota, en by i et av distriktene i Tokyo.

Oops

Helt til den japanske «Guilty Gear»-scenen begynte å stusse – de hadde aldri hørt om Autumn Stunfest.

Heller ikke internasjonale spillere hadde hørt om den franske turneringen, og når selv franskmennene måtte klø seg i hodet over påstanden så det hele ut til å bare være oppspinn.

Men Ito forsvarte seg selv hardnakket – det fantest ikke informasjon om turneringen fordi det bare var en bitteliten en (med 240 000 kroner i potten!), og at informasjonen rundt turneringen bare var tilgjengelig for de som arrangerte den.

Han skal ha tapt allerede i andre runde, sa han, men gjorde en utrolig comeback-runde gjennom taper-delen av turneringen, og vant til slutt finalen.

Jobben skjemmes

Nå har aviser som Asahi, en av landets mest anerkjente, trukket sakene sine og gitt beklagelser til leserne.

Arbeidsgiveren hans vurderer om de ønsker å forlenge kontrakten de har med han (han var bare på tilkalling).

For den dårlige pr-en ble så mye å håndtere at Rådhuset måtte innkalle til pressekonferanse for å beklage det hele, og at det hadde vært en bløff.

Ifølge de har Ito innrømmet å ha fart med løst tunge, og at da han først hadde sagt til en kollega at han skulle på en turnering i Frankrike, så var det ingen vei tilbake.

Bildene han delte på Facebook var bare tilfeldige bilder funnet på Google Image Search.

Det hele har nådd media også i Frankrike, som godter seg veldig med hele historien. Også organisatorene bak den franske «Guilty Gears»-turneringen Stunfest (altså ikke med «Autumn» bak) har også blitt nedrent av media som ønsker en kommentar.

De tar det hele med et smil, og sier at de ønsker oppmerksomheten velkommen, og at de håper Ito tar turen for å faktisk bli med neste gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3