«No Man's Sky» under etterforsking for illegal villedende markedsføring

Det britiske reklametilsynet har bedt utviklerne og Valve om å forsvare seg - eller fjerne spillet fra Steam.

29. september 2016 18:27

(PressFire.no): Det britiske reklametilsynet ASA har startet en etterforsking av «No Man’s Sky» etter klager på at spillet er blitt villedende markedsført.

Det er spesifikt pc-versjonen som er under etterforsking, der det er Steam-utgaven som har blitt klagd inn av mange misfornøyde spillere.

- Vi undersøker om innholdet på Steam-siden, som består av trailere, bilder og tekst, til spillet har påstander om spesifikke funksjoner som skal være i «No Man’s Sky», men som ikke er å finne i det ferdige produktet, heter det i en uttalelse fra tilsynet.

En Reddit-bruker har postet mer spesifikt hva de går etter i sømmene, og det skal være alt fra innholdet i trailerne til grafikken til størrelsen på dyrene.

Mangelen på lasteskjermer, handelslinjer mellom solsystemer og raser som kjemper over territorier skal være blant påstandene som nå blir undersøkt.

Også gamle trailere er under oppsyn, der ASA kikker på ting som flyving, oppførselen til dyr, utseende på planetene og lignende.

Tilsynet har bedt Valve og Hello Games om å enten fjerne spillet fra Steam, eller å forsvare punktene som er under etterforsking. De mener det er et delt ansvar mellom partene å ikke utføre illegal og villedende markedsføring.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3