Valve forbyr trenere å snakke med «CS:GO»-lag under kamp

Strammer grepet etter at storlagene ville la trenere være mer med i spillet.

19. august 2016 11:07

(PressFire.no): I det siste har det pågått en voldsom debatt innad i «Counter-Strike Global Offensive»-miljøet over bruken av en «sjette spiller» i store turneringer. Ikke en sjette spiller som er på brettet, dog, men en trener som er i konstant prat med laget.

Spillerne trenger dermed ikke tenke på hvem som skal kjøpe hva, hvor mye penger de har, eller overliggende strategier. De kan fokusere på å følge instruksene så godt de kan.

Treneren står ofte bak spillerne og følger med på alles skjermer, eller sitter med sin egen skjerm og kan hoppe mellom det spillerne ser.

Flere mener dette er en urettferdig måte å spillet på, da ikke alle lag har råd eller mulighet til å ha en dedikert trener, mens andre mener det er en nødvendighet for de største lagene.

Valve har vært ganske tyst omkring temaet, men avslører i en bloggpost at de lenge har vært misfornøyd med den økende viktigheten til treneren underveis i spillet.

Ikke lenger lov med trenerkommunikasjon underveis

Sa da en arrangør av en turnering tok kontakt med en bekymring rundt ønsker fra topplagene om enda mer makt til trenerne gikk alarmen for alvor, og de begynte å ta grep.

Topplagene ønsket nemlig at trenerne skulle få flere muligheter til å være mer med in-game. Men Valve mener dermed at grensa er passert, for de anser en person som er i spillet som en spiller – kanskje ikke så merkelig.

- Aktiviteter som å følge med på økonomien, å si hva de andre skal gjøre og generell situasjonsoversikt er viktige deler av «CS». Om en person gjør disse tingene ser vi på dem som en spiller.

Videre forklarer Valve at deres mål er å finne de beste fem-mannslagene som greier å kombinere alt av ferdigheter nødvendig i spillet, og at å blande inn trenerne på denne måten ikke henger på greip med det målet.

Derfor trekker de i bremsen for oppgavene en trener får lov til å utføre under en kamp, og setter klare restriksjoner:

- Under en kamp kan treneren kun kommunisere med spillerne under oppvarmingen, pausen eller i løpet av fire 30 sekunder lange time-outs som både treneren eller spillerne kan be om, skriver Valve i bloggposten.

En sterk kaptein er bedre

Denne regelen blir gjeldende for alle Major-turneringene som Valve holder, men selskapet anbefaler også tredjepartsarrangører å legge inn den samme regelen.

Ikke alle er like fornøyde med endringen, som struper lag som har lent seg på sterke trenere – blant annet Na’Vi – mens andre mener dette er en bra ting i det lange løp.

Uansett vil endringen bety at mer ansvar ligger på spillerne selv, der lagene nå må utnevne en egen IGL (In-Game Leader) blant spillerne for å holde orden på det trenerne tidligere gjorde. En kaptein, om du vil.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3