Mulig Twitch-skandale: Profiler tatt i juks med seertall?

28. juli 2016 19:27
«Oops, Twitch har blokkert oss»

(PressFire.no): Det ser nå ut som strømmestjenesten Twitch har funnet en måte å stenge ute tjenester som legger til falske seere på kanalene til folk.

Og det ser også ut til at en rekke populære strømmere jukser voldsomt med seertallene sine.

Flere slike bot-tjenester har lenge solgt kunstige seertall på Twitch ved å sende inn «roboter» til å «se» på sendingen, noe som kan være lønnsomt både i direkte inntekter fra Twitch, men også fra sponsorer.

For eksempel kan en kanal havne høyere på topplistene med noen tusen falske seere, som driver reelle seere inn – som igjen gir potensielle annonseinntekter.

mot

Brukes også andre

Men nå kan det se ut som Twich har funnet en mulig stopper for juksingen, faktisk så skriver en av tjenestene selv at de nå undersøker hva Twitch har gjort, og at abonnenter vil bli kompensert for tiden de ikke kan levere seertall.

Bot-tjenestene tar med andre ord betalt for å legge falske seere inn på kanalene til folk.

Det er også skjedd at ærlige strømmere plutselig har fått høye seertall fordi noen andre har sendt bots på dem, noe som ødelegger for statistikkføring og åpner for å potensielt bli anklaget for juks (og bannlysing).

Mange Twitch-profiler har nå hatt en tilsynelatende enorm nedgang i antall seere, og mange av dem har plutselig sluttet å strømme.

Disse blir nå anklaget for å ikke strømme for å unngå at det blir så synlig at de har manipulert sine egne seertall.

Her går seertallene rett til 1500,
så 3000, før de plutselig
havner ned på rundt 50 seere.
Her går seertallene rett til 1500,
så 3000, før de plutselig
havner ned på rundt 50 seere.

Nedgang

Endringen fra Twitch ser ut til å ha inntruffet mandag og tirsdag tidligere denne uken, og Internett saumfarer nå statistikken til mange av strømmerne. En kjapp kikk på enkelte mistenkte strømmere viser en markant nedgang i antall seere i overgangen.

Enkelte har gått fra tusen seere til bare femti, mens andre har gått fra flere tusen til noen hundre.

Det er også mulig å se på grafer hvordan brukerstrømmen ser ut til å øke som en jevn strøm når det er legitime tall , mens grafen er hopper rett opp der det er mistenkt at bot-er sender inn puljer med falske «seere».

På grafen til høyre har vi sett på en typisk populær dag for «League of Legends»-skaperne Riot, satt opp mot en antatt juksemaker.

Bannlyst etter talljuks

En av de mest profilerte strømmerne på Twitch, PhantomL0rd, som nylig ble avkledd som eier av en bettingside han selv promoterte uten å si ifra, der han jukset mot andre spillere, ble også anklaget for å jukse med tallene sine.

I en periode hvor han ikke streamet, la flere personer merke til at det poppet opp nye følgere og meldinger om at folk betalte han for abonnement med svært jevne mellomrom.

Disse nye følgerne var alle splitter nye kontoer, uten andre kanaler i favorittlistene sine.

Det endte til slutt med at den populære kanalen hans, som hadde nesten 1,4 millioner følgere, ble stengt og profilen bannlyst.

Twitch har enda ikke gått ut med en uttalelse om hva som foregår.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3