Tysk tv-kanal stopper visning av «CS:GO» etter terror

ELeague-sendingene kanselleres.

28. juli 2016 13:35

(PressFire.no): De siste månedene har det vært full spiker i «CS:GO»-samfunnet, der den nye ELeague-turneringen ble sparket i gang i mai.

24 av verdens beste lag har barket sammen i Atlanta, Georgia for å slåss om prispotten på omtrent 12 millioner kroner – i et turneringsoppsett som minner veldig om fotballens egen Champions League.

Turneringen sendes på en rekke tv-kanaler verden over, i tillegg til Twitch. Men nylige terrorhandlinger har fått tyske medier til å rynke på nesen over spill der terrorister skal skyte politimenn.

Etter tragedien i Munchen, hvor en høyreekstrem pistoldesperado skjøt og drepte ni personer og skadet 35 andre, vil derfor ikke finalespillet i Eleague vises på tysk tv.

Semifinalene, som starter i morgen, og den etterfølgende finalen skulle egentlig vises på kanalen ProSieben MAXX, som også hadde planlagt et eget show. Det tyske laget mousesports hadde kommet seg til semifinalene.

- I dag ble ELeague-showet kansellert, og tv-kanalen vil ikke vise den siste episoden, skriver personen som har vært pådriveren for sendingen, Matthias Remmert, i en uttalelse.

- Jeg synes det er trist at en slik hendelse vil ta vekk sjansen vår til å vise ikke-fans av e-sport hvor utrolig kul denne sporten kan være. Det har vært en utrolig reise å kunne representere den tyske e-sportscenen på tv, og jeg er takknemlig for alle seerne vi hadde.

Tyskland har generelt vært forsiktige med spill som inneholder voldelige temaer. Blod er generelt blitt sensurert i spill solgt i lang tid, og «Mortal Kombat» ble regelrett bannlyst i 2011.

Også «Dead Rising 3» ble bannlyst i landet i 2013, mens «Wolfenstein» ble tilbakekalt og forbudt etter at noen fant et hakekors på en plakat inne i spillet.

Det er de fire lagene fnatic, Na'Vi, mousesports og Virtus Pro som har kommet seg til semifinalene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3