Tidligere ansatt saksøker Valve for 25 millioner kroner

Hevder å ha blitt diskriminert etter kjønnsoperasjon.

25. mai 2016 12:03

(PressFire.no): En tidligere ansatt i spillgiganten Valve går nå til sak mot sin tidligere arbeidsgiver og krever 3,1 millioner dollar, eller over 25 millioner kroner med dagens kurs, i erstatning.

Ifølge saksøker, som kun er oppført med initialer i saksdokumentene, skal hun ha blitt omtalt som «det» av sin overordnede etter en kjønnsoperasjon, skriver Polygon.

Erstattet av frivillige?

Den tidligere ansatte skal ha jobbet som oversetter for Valve, som har hovedkvarteret sitt utenfor Seattle, da hun skulle gjennomgå en kjønnsoperasjon i 2012. Legene skal ha anbefalt at hun flyttet til Los Angeles, hvor operasjonen ville skje, for å komme seg etter inngrepet.

Valve skal ha gitt henne tillatelse til å jobbe fra Los Angeles, men Valve skal også ha begrunnet tillatelsen med en depresjon. Arbeidsgiveren skal imidlertid ha krevd at arbeidsforholdet endret status fra fast til konsulent eller ekstern leverandør, heter det i saksdokumentene.

Derfra skal vedkommende ha jobbet fram til tidligere i år, men etter at hun leverte en klage på bruken av gratis arbeidskraft for oversettelsesjobber skal hun bare dager senere ha fått oppsigelsen.

Krever over 25 millioner

Nå vil hun ha én millioner dollar i oppreisning, én million dollar i såkalt spesiell oppreisning, 150 000 dollar i ubetalt lønn og kostnader og én million dollar for tapte inntekter.

I tillegg ber hun retten om å bestemme en passende bot.

Kontroversiell praksis

Oversettelsesjobb for Valves digitale spillbutikk og i spillene til Valve har vært et omdiskutert tema i enkelte kretser, blant annet fordi enkelte føler seg lurt etter å ha gjort oversettelsesjobber gratis.

Dette kommer i kjølvannet av at Valve og Steam blant annet lanserte frivillighetsjobb for å oversette Steam.

Enkelte er også skuffet over at oversettelsesjobben de har brukt mye tid på ikke blir brukt – en Reddit-bruker hevder å ha sysselsatt 300 frivillige til oversette Steam til georgisk, for bare å få beskjed om at det ikke kommer til å bli brukt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3