- Oculus gir faen i entusiastene

Rift-kjøperne raser etter at VR-brillene er å finne i butikk.

4. mai 2016 15:02

(PressFire.no): Ikke alt har vært kjempekos under den første måneden eller så med virtuell virkelighet ute blant folket.

Kanskje mest av alt fordi for mange, så har ikke VR-brillene kommet i det hele tatt. Spesielt i Oculus-leiren er forhåndbestillinger blitt dyttet tilbake igjen og igjen.

For vår egen del var vi lovet en april-utsendelse da vi forhåndsbestilte, men har nå juni som estimert sendetid.

Ifølge Oculus selv skyldes forsinkelsene produksjonstrøbbel som følge av mangel på en komponent, uten at de har sagt akkurat hvilken del som er vrien å få tak i.

Ute i butikk allerede

Dette er nok et slag i magen for Oculus, som ikke bare var pionerer av den nye VR-bølgen, men som også skulle være først ute. De måtte også utsette sine bevegelseskontrollere, som mange mener gir en ekstra dimensjon til hvordan du interagerer med ting i virtuell virkelighet.

Selskapet har fått mye kritikk på grunn av det mange mener er brutte løfter og mangel på kommunikasjon. Nå har de gjort enda en ting som får de som fortsatt venter på bestillingen sin til å se rødt.

Oculus har inngått en avtale med elektronikkjeden Best Buy, og har begynt å sende ut Rift-sett til butikkene der, og ikke bare demostasjoner – folk kan gå inn på en Best Buy og kjøpe en Rift nå.

I tillegg har Amazon og Microsofts nettbutikker fått inn lagerbeholdning på VR-headsettet.

Gir kjøperne et «valg»

Dette har fått mange til å rase på nettet, hvor flere føler Oculus «pisser på de som er ivrigst».

- Jeg kansellerte bestillingen min over dette tullet, skriver Surrge på Reddit.

- Oculus bør get it’s shit together til lanseringen av Touch-kontrollerne, stemmer motherbrain111 i.

Oculus selv har gått ut og prøvd å slukke brannen, men tråkket nok litt i baret når de foreslo at de gjorde dette slik at de som forhåndsbestilte kunne gå og kjøpe en i butikken i stedet.

- Vi vet at mange som har forhåndsbestilt fortsatt venter på Rift-en deres, så vi tilbyr nå disse muligheten til å kjøpe en fra butikk istedet, skriver Oculus i en uttalelse, og lover samtidig at de som velger å gjøre dette likevel vil beholde sine forhåndsbestillingsbonuser – som tidlig tilgang til å kjøpe bevegelseskontrollerne når de kommer.

Dette har heller ikke falt i god fisk hos entusiastene.

- Det ser ut til at Oculus gir faen i fanbasen sin. De går etter mainstream-konsumentene, bygger opp hype og holder den store etterspørselen i medias søkelys. Denne lanseringen har gjort at jeg er sliten og helt tømt for all engasjement jeg hadde for Rift, sukker admerer på Reddit.

- Jeg håper jeg får Riften min neste uke, slik at jeg kan legge denne clusterfucken av en lansering bak meg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3