Nå blir Barbie spillutvikler

Dukkene får nye jobber.

29. januar 2016 16:47

(PressFire.no): Her på PressFire-kontorene er det kun to ting som gjelder - den ene er merkelig nok spill, siden vi driver en ...spillside. Hvem skulle trodd det?

Det andre er Barbie-dukker. Kontoret er fylt med redaktør Jarles personlige samling, hundrevis i tallet, og alle må børstes og lekes med jevnlig.

For ikke å snakke om alt vedlikeholdet som må gjøres på diverse lekehus og -biler. Det er enda bra vi har kontorer i størrelsen «flyhangar».

Spillutvikler

Men fra spøk til alvor: Barbie skal nå bli spillutvikler.

Med emneknaggen TheDollEvolves og «YouCanBeAnything» som motto har produsent Mattel gitt ut en rekke spesifiserte Barbie-dukker i det siste.

Målet er å introdusere litt mer variasjon inn i de vanlige karrieredukkene, som ofte hadde typiske «jentejobber».

Først ute var Fashionistas-linjen, der Barbie & co var motemodeller, før Spy Squad dro dukkene under «Charlie’s Angels»-kammen.

Om litt kommer også President & Vice President (heldigvis ikke i Hillary Clinton-drakt) for de som ønsker å leke sjef eller statsleder.

Men før den siste kommer altså Game Developer-linja. Her er Barbie utstyr med en liten laptop og et headset, de to viktigste tingene en spillutvikler trenger (noe som forsåvidt ikke er så fryktelig langt unna sannheten, om det er et støydempende headset).

Akkurat hvilken rolle dukken har i spillutvikler-hierarkiet vites ikke, men mangelen på fosterstilling, kaffekopp og blodsprengte øyne vitner til at det ikke er programmerer de siste månedene før slipp.

Dukken kommer til sommeren, men vi vet ikke enda om den også inkluderer søvnløse playtesting-netter, bugrapporter eller unødvendige heldagsmøter med President & Vice President-dukkene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3