Nå vil konkurrenten lage et «Assassin’s Creed»-liknende spill

EA vil ha action.

17. november 2015 13:47
Raymond var instrumental bak
 «Assassin's Creed».

(PressFire.no): Jade Raymond er en av nøkkelpersonene bak Ubisofts første par «Assassin’s Creed»-spill.

Etterpå tok hun turen til Toronto for å bygge et nytt spillstudio, og få et sjette «Splinter Cell» ut av dørene.

Etter noen måneder i ny Electronic Arts-jobb begynner informasjonen å sive ut rundt hva Raymonds neste prosjekt blir.

Får mye å gjøre i ny jobb.
(Foto: EA).
Får mye å gjøre i ny jobb.
(Foto: EA).

Blir det «Star Wars», med tempelriddere?

Vi har egentlig aldri operert i den største spillsjangeren, nemlig actionsjangeren, sier EAs økonomisjef Blake Jorgensen ifølge GameSpot.

– Vi ansatte nylig Jade Raymond, som sto bak «Assassin’s Creed»-serien til Ubisoft, og hun vil lage et actionspill for oss hos et studio vi nå bygger i Montreal, bekrefter Jorgensen.

Dette er noe EA-toppen sa i forbindelse med en tekonologikonferanse i San Francisco mandag.

Han går videre i å utdype hva EA egentlig definerer som «actionsjangeren» i akkurat denne sammenhengen. Electronic Arts har jo for eksempel et nytt «Mass Effect» på vei, og denne uka slippes det første av en rekke «Star Wars»-spill som resultat av et ti år langt samarbeid med Disney. Begge er actionspill, vil mange mene.

Det er «Assassin’s Creed»-lignende spill: en åpnere verden, mer én- mot flerspiller. Dette har ikke vært et felt vi har operert i, forteller Blake Jorgensen om Raymonds neste.

Sjonglerer minst to ulike spill

Navnet på dette nye Montreal-foretaket er Motive Studios. Som vi tidligere har fått vite, vil Jade Raymond ha oppsynet med «Star Wars»-spillet Amy Hennig (eks-«Uncharted») og Visceral Games jobber med for tida.

Dette er et foreløpig uannonsert prosjekt, men mye tyder på at Han Solo vil få en viktig rolle. Hintene hagla nemlig tidligere i år.

Raymond får i tillegg ansvaret for å bygge et helt nytt spill – en ny spillserie, fortalte EAs Peter Moore GameSpot tidligere i år. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3