Kvinnelige spillere legger lettere på seg, viser svensk forskning

2. oktober 2015 15:00

(PressFire.no): Ifølge en ny svensk forskningsrapport legger kvinner som spiller dataspill lettere på seg enn menn.

Det skriver forskning.no som har fått tilgang på rapporten.

De kvinnene som spiller mer enn én time hver dag hadde større sjanse for å bli overvektige enn de som ikke gjorde det.

La på seg 3,7 kilo

Kvinnene som spilte to timer daglig og som i utgangspunktet hadde «normal» kroppsvekt, la på seg i gjennomsnitt 3,7 kilo i løpet av femårsperioden.

Rapporten har ikke funnet lignende sammenhenger for menn.

Undersøkelsen sjekket også bruk av e-post, chatting og bruk av datamaskiner, men fant ingen kobling til overvekt.

Rundt 2500 menn og kvinner har deltatt i undersøkelsen, som har pågått i tre omganger i løpet av fem år. Mennene og kvinnene leverte inn tall og data i 2006, 2007 og 2012.

Forundret

Utredningen skal ha tatt hensyn til andre risikoer for fedme, som alder, jobbsituasjon, tidsbruk foran datamaskinen, fysisk aktivitet, søvn og opplevd sosialt nettverk, forteller forskeren bak, Sara Thomée, til expertsvar.se.

Thomée har ikke funnet en årsak til at kvinner legger på seg, men spekulerer i at kvinnelige spillere kanskje spiser mer i forhold til sin egen kroppsvekt, eller at dårligere kvalitet på søvn påvirker kvinner i større grad.

Hun spekulerer også i om menns spilling er avbrutt med flere pauser og fysisk aktivitet.

Forsker på overvekt og livsstil, Espen Svendsen Gjevstad, er forundret over at rapporten ikke finner lignende koblinger hos menn.

Er kvinner med nøyaktige enn menn?

Han mener også at målingene i seg selv kan være en mulig feilkilde.

– Kan det være slik at kvinner rapporterer egen vekt på en annen måte og kanskje mer nøyaktig enn menn, spør han og spekulerer også i at det kan hende det er forskjell i hvordan de forskjellige kjønnene husker dataaktivitet, e-post og chat.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3