VR-utvikler: – Det er ikke teknologiens skyld om du blir uvel

29. september 2015 14:01

(PressFire.no): Ifølge Chet Faliszek er det ikke lenger noe problem at noen blir uvel av å bruke briller for virtuell virkelighet, det rapporterer Gamesindustry.biz fra spillmessen EGX.

– Tull

– Idéen om at VR gjør det uvel er tull. Vi har folk som kommer til oss som ikke vil prøve demoer. Blant ti personer er det alltid noens om sier «jeg kommer til å bli sjuk, jeg kan ikke gjøre dette».

– Det inntrykket er basert på noe de enten har sett før eller hva de har hørt, skal han ha sagt.

Videre skal han ha sagt at om ikke selve teknologien ikke forårsaker problemet, så er det den som har laget opplevelsen som har ansvaret.

– Som konsumenter og folk i spillsamfunnet må utviklerne holdes ansvarlige.

HTC Vive

Kontrollystem er god måte å skape kvalme

Han drar også fram styremetoder som potensielle grunner til at noen blir uvel. Visstnok skal en analogstikke og å trykke «w» på tastaturet, ifølge spillskaperen, være den enkleste måten å bli uvel på.

Både Sony, HTC og Oculus Rift har implementert styresystemer som er basert på bevegelsessensorer, så det virker å være en felles enighet om at standard kontrollsystemer ikke fungerer spesielt godt med virtuell virkelighet.

I tillegg har alle implementert sporesystemer av selve brukeren og brillene, som brukes for å spore «deg» i opplevelsen. HTC og Valve sitt system, kalt Lighthouse, sporer deg i rommet og er et direkte produkt i kampen mot kvalme.

Ifølge Valve selv skal de nå ha null prosent kvalme knyttet til sin teknologi.

HTC Vive slippes i et begrenset opplag mot slutten av året og slippes i større opplag etter nyttår. Sonys PlayStation VR og Oculus Rift slippes i løpet av første halvår 2016.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3