– Nei, «Half-Life 3» blir ikke et VR-spill

25. september 2015 14:50

(PressFire.no): Det begynner å bli en stund siden vi kjente det kriblet i magen rundt sagaen om mytiske «Half-Life 3».

Det sagt vet vi at mange har spekulert i om Valve nå bruker anledningen med den kommende virtuell virkelighet-satsingen sin, HTC Vive.

De som har vært i besittelse av Oculus Rift har allerede hatt muligheten til å spille «Half-Life 2» i virtuell virkelighet, og det var i grunn før Valve kunngjorde sitt eget VR-system.

Hva er vel da mer naturlig enn at Valve bruker sin største merkevare for å overbevise spillerne om virtuell virkelighet, har nok mange tenkt.

Spekuleringen ble ikke mindre da en HTC-sjef sa rett ut at de jobbet med «Half-Life» for VR-satsingen, men kort tid etter dementerte hun og fortalte at hun mente at de jobbet med Valve.

Chet Faliszeck.
Foto: Kjetil Svensen/PressFire.no

– Jeg sa «nei»

Men nå avkrefter faktisk Valves Chet Faliszeck at «Half-Life 3» blir et spill for virtuell virkelighet, melder VG247.

Det var en i salen under spillmessen EGX som spurte Faliszeck om spillet kommer til virtuell virkelighet, hvor han skal ha svart kort og kontant «nei».

Samme person skal ha prøvd å spørre mer om spillet senere, men bare fått et kontant: «jeg sa nei» fra Faliszeck .

Dette kommer etter at Valve tidligere i år bekrefet at de eksperimenterte med VR og «Half-Life».

Believe.
Believe.

Mye har skjedd siden 2004

«Half-Life 2» kom i 2004 og Valve hadde opprinnelig planlagt tre episodebaserte utvidelser planlagt for spillet, men bare to så dagens lys.

I ettertid har spillgiganten nesten ikke snakket om det tredje kapittelet eller «Half-Life 3», men har flere ganger antydet at det har vært problematisk å få til.

Siden 2004 har Valve også blitt et helt annet beist ved å eie verdens største digitale spillbutikk i Steam i tillegg til å ha hatt stor sukess med e-sport i «Counter-Strike: Global Offensive» og «Dota 2».

Den originale «Counter-Strike»-skaperen, Minh Le, bekreftet også i fjor at både «Half-Life 3» og «Left 4 Dead 3» er i utvikling.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3