– Konami kutter ut alle storspill, unntatt «Pro Evo»

18. september 2015 18:51

(PressFire.no): I går kom beskjeden om at en av hovedmennene bak spillmotoren Fox Engine, som brukes i nylig slupne «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» og «Pro Evolution Soccer», slutter.

Julien Merceron skal angivelig ha vært misfornøyd med hvordan Konami skifter fokus fra konsoll- til mobilspill.

– Slutter med storspill

Nå hevder en fransk nettside at de har fått tak i dokumenter som bekrefter at Konami nå skrinlegger storspill totalt, til fordel for mobilspill. Den eneste serien som blir skånet, skal være fotballspillserien «Pro Evolution Soccer».

Den britiske spillsiden Eurogamer påpeker selv at de har har grunn til å tro på kilden

Dette kommer i så fall etter at den nye Konami-sjefen i en finansrapportering tidligere i år sa at den nye retningen for selskapet er å satse på mobilspill.

Spillegende sluttet

Kort tid etter ble det kjent at studioet til «Metal Gear Solid V: Phantom Pain» legges ned og at Hideo Kojima slutter. 

I ettertid kom dementiet fra selskapet hvor de bedyret at de skal satse på konsoll-, arkade- og kortspill.

Tidligere i år kom også beskjeden om at samarbeidsprosjektet mellom Hideo Kojima og Guillermo del Toro om et nytt «Silent Hill»-spill også var kansellert.  

Det gjorde at den spillbare og svært populære demoen for spillet, kalt «P.T.», plutselig ble ekstremt ettertraktet.

Uverdige arbeidsforhold

Som om ikke alt bråker rundt konsollspill i Konami var nok kom det også anklager om uverdige arbeidsforhold i selskapet.

Ifølge Nikkei overvåker Konami de ansatte, og straffer dem med jobber i fabrikk.

Vår anmelder kalte «Metal Gear Solid V: Phantom Pain» et beist av et spill og trillet terningkast seks. Spillet har høstet lovord av anmeldere verden over og enkelte har kalt det et av tidenes beste spill

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3