Nå kan du spille denne norske klassikeren på Ipad

Men uten Synnøve Svabø.

27. november 2014 13:15

(PressFire.no): Nå kan du spille den norskutviklede spillklassikeren «Den lengste reisen» fra 1999 på mobiler og nettbrett fra Apple.

Spillet høstet lovord hos både eventyrspillentusiaster og anmeldere da det kom, og havner ofte på lister over de beste spillene i sin sjanger.

Nytt kontrollsystem

Versjonen som nå slippes har et nytt kontrollsystem Funcom mener passer bedre til mobile plattformer, i tillegg til et dynamisk system for å få hint og hjelp i spillet.

Funcom forteller også i en pressemelding at mannen bak historien i spillet, Ragnar Tørnquist, spilte inn en egen fortellerstemmedel i introduksjonen og avslutningen til den nye versjonen.

I «Den lengste reisen» tar du rollen som April Ryan idet hun lenger ut på en lang reise mellom to parallelle verdener og selvransakelse som «kompanjong».

Ingen Synnøve Svabø

Det var Synnøve Svabø som opprinnelig hadde rollen til April i den norske versjonen av spillet, men det blir ikke mulig å spille med norsk tale i den nye versjonen.

Ifølge Funcom er det ikke umulig at de åpner for den muligheten, men det skjer ikke på nåværende tidspunkt.

Nylig lanserte det episodebaserte spillet «Drømmefall kapitler» fra det nye spillselskapet Red Thread Games, et spill basert på «Den lengste reisen» og «Drømmefall» fra 2006.

Spillet blir foreløpig kun tilgjengelig for Apples plattformer og Funcom vil ikke si noe om mulighetene for en Android-versjon. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3