Hypp på «Final Fantasy VII» til mobil?

Kan bli aktuelt om «VI» blir en suksess.

10. oktober 2013 10:31

(PressFire.no): De senere årene har rollespillgiganten begynt å gi ut flere av sine klassikere på mobile plattformer – noe selskapet kaller Legacy-serien.

Alle «Final Fantasy»-spillene fra én til fem har blitt gitt ut for Apple- og Android-plattormer og selv kritikerroste «Chrono Trigger» har funnet veien til mobiltelefoner.

Nå kunngjør de at også en av serienes juveler, «Final  Fantasy VI», kommer til mobile plattformer denne vinteren.

Utgivelsen blir kalt en «remake» av Super Nintendo-originalen, hvor grafikken blir pusset litt opp. I tillegg vil de finpusse kampdelen av spillet, for å unngå for mange kamper. Ifølge utvikleren skal det ha vært for mange kamper i originalen.

Kanskje like interessant er det at Takashi Tokita fra Square Enix overfor Kotaku setter døra på gløtt for at elskede «Final Fantasy VII» kan finne veien til mobiltelefoner.

- Vi er klar over at vi tonnevis med «Final Fantasy VII»-fang. Vi har «VII»-fans i selskapet også. Hvis Legacy-prosjektet er en suksess, vil vi en dag få muligheten til å jobbe med «VII», avslører han.

Da «Final Fantasy VII» ble sluppet til den første PlayStation-maskinen i japan i 1997, høstet det svært gode lovord hos anmeldere og satte salgsrekord med 2,3 millioner solgte på tre dager. Det er ofte ansett som det beste i serien og havner ofte på lister over tidenes beste spill.

I 1998 ble spillet også gitt ut for Windows, og har de senere årene blitt tilgjengelig for PlayStation 3, PSP og Vita i nedlastbar form.  Spillet ble også nylig gitt ut for Steam.

Før det blir aktuelt å juble for en mobilversjon, skal Square Enix gi ut «Final Fantasy: The After Years» og «Final Fantasy VI».

«Final Fantasy VI» slippes til iOS og Android vinteren 2013/2014. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3