«Spill har skylda for skoledrapene», sa de i forrige måned

Nå har våpenorganisasjonen lagd sitt eget skytespill – som fireåringer kan prøve gratis.

15. januar 2013 13:35

(PressFire.no): Etter skoleskytingen i Sandy Hook i desember har National Rifle Association (NRA) pekt i retning av film og spill for å finne syndebukker.

Våpen dreper ikke mennesker. Videospill, media og Obamas budsjetter dreper folk, sa Wayne LaPierre, nestsjef for NRA på en pressekonferanse i slutten av desember.

Han fortsatte med sitt forslag til løsning: Bevæpnede vakter ved skolene i USA.

- Det eneste som kan stanse en ond person med et våpen, er en god person med våpen, fortalte LaPierre ifølge Forbes.

Adam Lanza (20) skjøt og drepte 20 barn og seks lærere ved skolen i Connecticut før han tok sitt eget liv. Drapsvåpenet Lanza brukte var kjøpt lovlig og registrert på hans mor. 

I kjølvannet har debatten om våpenlovgivningen i USA blusset opp igjen, og NRA har vært toneangivende i denne.

NRA mener veien å gå ikke er å stramme inn våpenkontroll og mer regulert salg.

Les også: Arrangerer brenning av voldelige dataspill.


Les også: - Ungdomsvold er på sitt laveste på 40 år.

- NRAs mobile nervesenter

Denne uka har NRA gitt ut sitt eget skytespill til Apples mobilplattform, iOS. Spillet heter «NRA: Practice Range» og har aldersgrense fire år.

Det kan lastes ned gratis fra App Store.

Foruten å være et blinkskytespill av det primitive slaget, sier utvikleren Medl Mobile, at NRA-spillet også er en glimrende mulighet for folk å oppleve mer av det våpenorganisasjonen i USA står for.

- Bli kjent med «NRA: Practice Range» – NRAs nye, mobile nervesenter som gir tilgang til NRAs nettverk med nyheter, lover, fakta, kunnskap, sikkerhetsråd og undervisningsmateriale ved et trykk, heter det i beskrivelsen av spillet på App Store.

Flere slike opplysninger, som at organisasjonen årlig trener 750 000 våpeneiere, eller tips om at du bør undersøke om våpenet du bruker er sikkert å betjene, ruller over mobilskjermen mens du venter på å avfyre neste byge i NRA-mobilspillet.

Spillbransjen advarer mot sensur

Joe Biden, visepresident i USA, ledet i forrige uke samtaler ved Det hvite hus der landets problemer med ulovlig bruk av skytevåpen var på agendaen.

Her var blant annet representanter for spillbransjen representert – som uttalte at de er redd for å bli stemplet som syndebukker.

Den internasjonale spillutviklerorganisasjonen IGDA tilbød Biden innsikt og samtaler for å belyse alle sider ved spilling.

De advarte også sterkt mot den samme typen sensur og hysteri som gjorde stor skade for tegneseriebransjen på 50-tallet, skriver Joystiq.

Representanter fra lovmyndigheter, spillbransjen, helsepersonell, forskere, barnevernsinstitusjoner samt mennesker som jobber med forebygging av vold, var med i møtene visepresidenten holdt.

Etter planen skal Biden ha samtaler med president Obama i dag, 15. januar, der han skal avsløre hva panelet kom fram til etter tre dagers møtevirksomhet.

Her er Bidens innledende uttalelser da han startet arbeidet sammen med et bredt spekter av mennesker. Sjefen for Electronic Arts, John Riccitiello, og Michael Gallagher fra ESA (Electronic Software Association) sitter her ved siden av Joe Biden.

(Video: Det hvite hus/YouTube).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3