Nå skal «Pokémon Go»-folka lage turistspill for FN

20. november 2018 15:37

(PressFire.no): Spillstudioet bak «Ingress» og «Pokémon Go» inngår nå et spesielt samarbeid med FN sin turistorganisasjon om å lage spill for kultur og historie.

Med Niantic sin teknologi skal de samarbeide for å lage spill hvor brukerne kan utvide opplevelsen av kjente turistattraksjoner.

Satsingen føyer seg også inn i UNWTOs satsing for bærekraftig turisme, som de har døpt Travel.Enjoy.Respect. Kampanjen setter søkelyset på respekt for naturen og attraksjonene.

- Målet vårt er at Niantic lager interaktive spill som oppmuntrer til mosjon, sosial interaksjon og utforskning og dermed gir spillerne mulighet til å spille sammen i den virkelige verden og oppdage den fantastiske historien som befinner seg i deres eget nabolag, sier markedssjefen for Niantic sin partneravdeling Anna Beuttenmüller.

Direktør for UNWTO mener Niantic er en naturlig partner.

- Niantic er pionerer i å lage mobilspillopplevelser fa den ekte verden som ikke bare motiverer spillerne til å oppdage nye plasser, men også å sette pris på kultur og skjønnhet i verden rundt dem, heter det fra UNWTO-direktøren Ion Vilcu.

Som kjent har Niantic spesialisert seg på å lage spillopplevelser som foregår på ekte kart og i ekte omgivelser ved å blant annet ta i bruk mobilkamera.

Foreløpig har de sluppet «Ingress» og «Pokémon Go», men jobber også med et lignende spill satt i «Harry Potter»-universet kalt «Harry Potter: Wizards United».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3