Nå er mobilversjonen av «PUBG» ute

Gratis.

20. mars 2018 10:44

(PressFire.no): Vi har tidligere dekket mobilutgavene av «Playerunknown’s Battlegrounds», som til nå kun har vært tilgjengelig i Kina.

Det endrer seg, for nå er den ene av de to versjonen av spillet også gitt ut på disse breddegrader - både til iOS og Android.

Versjonen heter bare «PUBG Mobile» og er i utgangspunktet nærmest en fullblodsversjon av opplevelsen du får på pc og Xbox One.

Spillet er også gratis på mobiltelefoner, noe som tyder på at inntektene er planlagt for mikrotransaksjonene.

Imponerende

Vi har prøvd spillet på Android, og teknisk sett er det en imponerende utgivelse. Bildeflyten er jevn og utseende er akseptabelt, hvor det faktisk også er mulig å velge mellom tre forskjellige grafikknivåer.

Alt er imidlertid ikke helt som vi kjenner det fra versjonen på pc og Xbox One – enkelte bygninger har litt annerledes layout, selv om de ligger på samme sted.

Spillet hjelper deg også med visse funksjoner, hvor blant annet påbygg til våpen legges automagisk til der det passer. Faktisk hjelper spillet deg generelt med å plukke opp utstyr.

Omstendelig kontrollsystem

Kontrollsystemet er som typiske skytespill på mobiler, hvor du går fram og tilbake, samt til sidene, med en virtuell styrepinne på venstre side av skjermen og bruker midten eller andre siden til å justere kameraet. Du har i tillegg egne knapper for skyting og når du vil gå i sittestilling eller legge deg ned.

Det finnes naturligvis også en egen knapp for å gå inn i første persons sikte-modus.

Kontrollsystemet er litt omstendelig, noe som betyr at tempoet blir roligere. Likevel mener undertegnede at versjonen er langt mer spillbar enn dagens Xbox One-versjon, spesielt på grunn av mindre bugs.

Jeg bruker samtidig anledningen til å skryte av 10 kills og en andreplass i min første kamp. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3