Russland la fram «uomtvistelig bevis» for at USA samarbeidet med ISIS

Men bildene kom fra et dataspill.

15. november 2017 13:38
Russland på Facebook

(PressFire.no): Russland har gått på en liten smell på Facebook, hvor de skal ha lagt ut «uomtvistelig bevis» for at USA jobbet med fienden i Syria.

Landets utenriksdepartement anklaget rett og slett USA offentlig for å støtte ISIS-krigere, ved å først nekte å skyte på dem, for så å forsvare de idet de re-organiserte seg på koalisjonsområder.

Sammen med anklagen ble en rekke bilder lagt ved som bevis. Problemet er at enkelte av bildene var fra 2016, da irakiske tropper angrep ISIS-styrker nær Falluja, mens andre rett og slett var hentet fra mobilspillet «AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron».

- For å la terroristene gjemme seg fra russiske og syriske styrker, prøvde koalisjonens fly å hindre arbeidet til styrkene våre, het det i Facebook-posten.

- Bildene er uomtvistelig bevis for at det ikke hele verden sliter mot terroristene. USA dekker ISIS-krigere for å la de omgruppere seg og bruker de for å promotere amerikanske interesser i Midtøsten.

Bildene som ble brukt var hentet fra videoen nederst i saken, som viser en bilkolonne spilleren skal bombe. Russerne mente bildet var fra da ISIS rømte Abu Kamal for å komme seg til den irakiske grensa.

Spillet utvikles av Byte Conveyor Studios, og lar deg styre de flyvende fortene AC-130, med sine ikoniske sort-hvite varmekameraer og svært tunge skyts. En rekke moderne skytespill har hatt med sekvenser hvor du styrer disse, blant annet «Call of Duty 4: Modern Warfare».

Det russiske utenriksdepartementet slettet posten etter at flausen ble oppdaget, men den er arkivert her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3