Her blir spillerne arrestert.

(PressFire.no): Det gikk ikke helt etter planen da atten «Pokémon GO»-spillere samlet seg for å raide legendary-pokémoner i Moskva i helga.

De samlet seg på Manzeh-torget for å samle lommemonstre, men ble arrestert av politiet. De hadde nemlig forvillet seg for nære en ulovlig demonstrasjon.

Demonstrasjonen var gjort for å markere 100-årsjublieet til Bolshevik-revolusjonen i landet, og til sammen 376 personer skal ha blitt arrestert.

 

- Kan dere kjøre oss innom et raid?

De stakkars pokémon-trenerne prøvde å overtale politibetjentene om at de bare var der for å fange lommemonstre, og at de bare skulle greie et raid sammen.

- Politiet spurte oss hvorfor vi hadde samlet oss sammen. En av oss svarte «prøv å greie det alene, da», sier en av de oppmøtte til The Moscow Times.

- Dette var mitt første møte med politiet, jeg er sjokkert. Ingen forklarte noe for oss (på stasjonen), og ingen brydde seg. Alle bare sa at de ikke visste noe.

Alle var likevel ved godt mot, og inne i politibussen ropte de at politiet måtte kjøre de til neste raid, og spurte om de kunne kjøre litt saktere slik at de fikk klekket noen egg.

 

Spillingen fortsatte
i svartemarja.
Skal raide mer

De atten spillerne ble holdt i arresten i over ti timer, og må nå møte i retten neste uke for å svare for seg. De står i fare for å bli bøtelagt opp mot 20 000 rubler, eller omtrent 2755 kroner.

Alt skal ha blitt filmet, også raidinga før politiet ble involvert, så det er en mulighet for de til å komme seg unna bota, men spillerne sier de at de skal prøve å pønske opp noe nytt til neste raid, for eksempel å splitte seg inn i mindre grupper.

Også en gjeng debattanter som hadde møttes i et nærliggende lokale for å diskutere politikk og økonomi, men som hadde gått ut for å få seg lunsj, ble arrestert for å være for nærme demonstrasjonen.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer